Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фалира Кирчо Петковият завод за електроавтомобили в Ловеч! Още преди първата копка!

Помните ли втората тлъста и опашата лъжа на Кирчо Петков, след като излъга за двойното гражданство. Прочутият завод за елекртоавтомобили, който щеше да строи с албанските си приятели и дори държавата щеше да им подари едни 30 милиона евро за насърчаване на инвестицията, щом произведат първите 20 000 автомобила?! Завод няма, а фирмата фалира официално. По сметките на Киро вече щяхме да се возим на 40 хиляди от техните електрички.
Лъжец, та дрънка!

Германският производител Next.e.Go Mobile SE няма да стои завод за електрически автомобили у нас. Компанията е подала молба за обявяване на банкрут. Това съобщи немското издание WirtschaftsWoche. Компанията стана жертва на все по-евтините и достъпни електромобили от Китай и на силната конкуренция в родната Германия.

Производителят имаше намерения да построи три нови микрофабрики в Европа и САЩ, за да разшири производството на своите евтини, малки електрически коли за градския трафик.

Според информация от WirtschaftsWoche, централното дъщерно дружество Next.e.Go Mobile SE е подала молба за несъстоятелност. Решението е взето на фона на последните негативни развития и предизвикателства в индустрията за електрически автомобили и нестабилността на капиталовите пазари.

През 2021 г. тогавашният премиер Кирил Петков уверяваше, че германската компания Next.e.Go ще инвестира над 140 млн. евро в завод за производство на електромобили край Ловеч. От българският завод компанията трябваше да изкарва по 30 000 автомобила годишно. Също така трябваше да осигури работа на над 1000 души, припомня Труд.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Фалира Кирчо Петковият завод за електроавтомобили в Ловеч! Още преди първата копка! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!