Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лондон разкритикува Шолц след като разгласи информация за британското военно присъствие в Украйна

Автор: novini.bg

Германия бе разкритикувана от Обединеното кралство заради „груба злоупотреба с разузнавателна информация“. Причина стана изказване на канцлера Олаф Шолц, който разкри, че британски войници в Украйна помагат на украинската армия с изстрелването на ракети с голям обсег срещу руски позиции на бойното поле.

Германското контраразузнаване започна проверка заради прехванат от Русия разговор на германски военни за удар по Кримския мост

Русия чака обяснение от Германия относно разговора за атака срещу Кримския мост. Липсата на отговор ще се смята за признание за вина

В понеделник Шолц заяви, че Германия няма намерение да доставя на Киев ракети с голям обсег, тъй като е нужно с тях да изпрати и немски военнослужещи на терен, които да асистират. По думите му, ако последва британския пример в това отношение, Германия би се оказала „участник във войната“.

Шолц допълни, че потенциална доставка на крилати ракети „Таурус“ би приближило войниците на Бундесвера твърде близко до фронтовата линия в конфликта на Украйна с Русия.

„Това, което в момента се прави от британците и французите – да помагат с техните ракетни системи на място, Германия не може да го допусне. В нито един момент не трябва да има германски войници, които да бъдат свързвани с поразени цели на системата „Таурус“, бяха думите на канцлера.

Бившият председател на комисията по отбрана в Камарата на общините Тобиас Елууд посочи пред в-к „Телеграф“, че това е „груба злоупотреба с разузнавателна информация“.

Това е груба злоупотреба с разузнаването, умишлено предназначена да отклони вниманието от нежеланието на Германия да въоръжи Украйна със собствена ракетна система с голям обсег. Това, без съмнение, ще бъде използвано от Русия, за да повиши градуса на напрежение, коментира за изданието Елууд.

Норберт Ротген, депутат от бившата управляваща партия на Ангела Меркел, също упрекна Шолц за думите му, казвайки, че е постъпил „абсолютно безотговорно“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Лондон разкритикува Шолц след като разгласи информация за британското военно присъствие в Украйна | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!