Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия чака обяснение от Германия относно разговора за атака срещу Кримския мост. Липсата на отговор ще се смята за признание за вина

Москва иска обяснение от германските власти относно разговора между германски офицери за атака срещу Кримския мост, като липсата на отговор ще се счита за признание за вина. Това съобщи пред ТАСС говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

"Искаме обяснения от Германия. Официален Берлин е длъжен да ги предостави своевременно. Опитите за избягване на отговор на въпроси ще се смятат за признание за вина", заяви Захарова. 

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков каза пред репортери, че Кремъл все още не разполага с информация за съдържанието на записа на разговор между германски офицери за атаката на Кримския мост. Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин каза, че въпросът за обсъждането от високопоставени германски офицери за удара по Кримския мост ще бъде изслушан на следващото заседание на долната камара на парламента.

По-рано главният редактор на канала RT Маргарита Симонян съобщи, че в деня, когато германският канцлер Олаф Шолц заяви, че НАТО не участва и няма да участва в украинския конфликт, висши германски офицери са обсъдили възможността за атака срещу Кримския мост, така че да няма последствия за германските власти. Симонян се позова на аудиозапис и по-късно публикува стенограма на разговора. От него се разбира, че германските офицерите са обсъдили унищожаване на Кримския мост от крилати ракети "Таурус", както и подробности за подготовката на атаката.

Високопоставени офицери от Бундесвера са обсъдили възможността за атака на Кримския мост, в това число с крилати ракети "Таурус", става ясно от стенограмата на разговора, публикувана от главния редактор на телевизионния канал RT Маргарита Симонян. Според Симонян 40-минутният разговор се е състоял на 19 февруари между инспектора на германските военновъздушни сили Инго Герхарц, ръководителя на отдела за операции и учения Франк Грефе и служители на въздушния оперативен център на космическото командване на име Фенске и Фростед.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Русия чака обяснение от Германия относно разговора за атака срещу Кримския мост. Липсата на отговор ще се смята за признание за вина | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!