Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ въведе 500 нови санкции на Русия


Съединените щати също така ще наложат нови експортни ограничения на близо 100 стоки

Европейската централна банка отчете загуба за първи път от две десетилетия

Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди въвеждането на над 500 нови санкции, за да гарантира, че Владимир Путин "ще плати още по-висока цена за агресията спрямо Украйна и репресиите в Русия“.

Сенаторът от Републиканската партия Томи Тубервил от CPAC: „Не съм гласувал за никакви пари да отидат в Украйна, защото знам, че те не могат да спечелят.“ „Ние сме тези, които предизвикаха тази война, защото ние

САЩ прогнозират катастрофа за Украйна до няколко седмици – Зеленски пред американски сенатори: Украйна ще загуби без помощта на САЩ

САЩ също така ще наложат нови експортни ограничения на близо 100 стоки, които представляват подкрепа на Русия и ще предприемат действия за допълнително намаляване на енергийните приходи на страната, допълни Байдън. 

Денков: Русия не може да спечели тази война! България остава солидарна с Украйна – По идея на Тагарев: Парламентът и Министерският съвет ще бъдат осветени в цветовете на украинското знаме

Радиоактивни отпадъци ще бъдат заравяни в Дунавската равнина или Югоизточна България – Досега извозвахме отпадъците към Русия

Мерките имат за цел да потърсят отговорност от Русия за войната и смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални в момент, когато Киев е изправен пред остър недостиг на боеприпаси, а американската военна помощ се бави с месеци в Конгреса. 

"Те ще гарантират, че Путин ще плати още по-висока цена за агресията си в чужбина и репресиите у дома", каза Байдън за санкциите. 

Мерките ще бъдат насочени към лица, свързани с изпращането на Навални в затвора, както и с финансовия сектор на Русия, отбранителната индустриална база, мрежите за доставки и лицата, които заобикалят санкциите на различни континенти, каза още президентът на САЩ. 

"Две години след началото на тази война, народът на Украйна продължава да се бори с огромен кураж. Но украинците изпитват недостиг на боеприпаси. Украйна се нуждае от повече доставки от Съединените щати, за да удържи срещу непрестанните атаки на Русия, които се подпомагат от оръжия и боеприпаси от Иран и Северна Корея", посочи Байдън. 

"Ето защо Камарата на представителите трябва да приеме двупартийния законопроект за допълнение на националната сигурност, преди да е станало твърде късно."

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САЩ въведе 500 нови санкции на Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!