Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Денков: Русия не може да спечели тази война! България остава солидарна с Украйна – По идея на Тагарев: Парламентът и Министерският съвет ще бъдат осветени в цветовете на украинското знаме

САЩ прогнозират катастрофа за Украйна до няколко седмици – Зеленски пред американски сенатори: Украйна ще загуби без помощта на САЩ

Денков: Русия не може да спечели тази война!

Сенаторът от Републиканската партия Томи Тубервил от CPAC: „Не съм гласувал за никакви пари да отидат в Украйна, защото знам, че те не могат да спечелят.“ „Ние сме тези, които предизвикаха тази война, защото ние

Автор: "Сега", Снимка: БТА

"Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ." Това заяви министър-председателят Николай Денков в специално обръщение по повод 2 години от началото на военната агресия на Русия срещу Украйна.

Радиоактивни отпадъци ще бъдат заравяни в Дунавската равнина или Югоизточна България – Досега извозвахме отпадъците към Русия

"Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошаване на мирни градове в Украйна, убийства на невинни хора, разрушени семейства, над 20 000 украински деца, незаконно отвлечени от руските сили. Всичко това с отвратителната цел - една независима и свободна държава, в сърцето на Европа, или да бъде поставена на колене, или да бъде унищожена", заяви премиерът.

Кузман Илиев за отказа на Байдън да приеме Денков: Не ни уважават, защото знаят, че се продаваме

Денков определи категорично Русия като агресор: "С действията си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава международното право, да нанася удари върху икономиките на всички демократични държави. Независимо от мащабната дезинформация и пропаганда на Кремъл, няма никакво съмнение, че Русия воюва срещу правото на мирен, щастлив и пълноценен живот на всеки гражданин на Европа, включително и на България."

Той също така увери, че страната ни ще продължи да оказва помощ на Украйна. "България беше сред първите държави, които помогнаха на Украйна в началото на войната. Ще продължим да оказваме политическа, хуманитарна, материална и военна помощ, в максимална степен според нашите възможности и законодателство. Оставаме силно ангажирани в процесите по реализиране на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възстановяване на Украйна...България остава солидарна с Украйна в битката ѝ за справедлив мир - за Украйна и за всички демократични народи", каза още министър-председателят на България.

По идея на Тагарев: Парламентът и Министерският съвет ще бъдат осветени в цветовете на украинското знаме

Сградите на Народното събрание и на Министерския съвет ще бъдат осветени в цветовете на украинското знаме по повод втората годишнина от началото на войната в Украйна, съобщиха от пресцентъра на парламента и от правителствената пресслужба. 

В 19:00 часа историческата сграда на Народното събрание ще бъде осветена с цветовете на украинския флаг. „С осветяването на историческата сграда на Народното събрание, българският парламент изразява за пореден път своята солидарност с Украйна и нейния народ, и засвидетелства подкрепата си за решително противопоставяне на руската агресия и отстояване на свободата, независимостта и териториалната цялост на Украйна”, заяви председателят на парламента Росен Желязков, цитиран от пресцентъра на институцията.

От 18:00 до 24:00 часа цветовете на украинския флаг ще осветят и Министерския съвет по повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим. Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков, посочиха от правителствената информационна служба.

Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават своята героична битка, но и да покаже, че не са сами в нея. Това е и сигнал към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост на държавите и да се противопоставят на агресията на авторитарните режими срещу демократичните ценности. Осветяването на знакови сгради в цветовете на украинския флаг и поставянето на знамена на Украйна е и знак за единство с нашите партньори в Европейския съюз и със съюзниците на България в НАТО, заявиха от пресслужбата на правителството.

Украинското знаме ще се вее и на сградата на Столичната община, редом до знамената на България и на Европейския съюз, стана ясно след среща на кмета Васил Терзиев с украинския посланик Олеся Илашчук вчера. 

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Денков: Русия не може да спечели тази война | Glasove.com

Парламентът и Министерският съвет ще бъдат осветени в цветовете на украинското знаме | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!