Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия обяви радио „Свободна Европа“ за "нежелана организация"

Преди това медията беше обявена от Кремъл за "чуждестранен агент"

Радио "Свободна Европа", което предава новини за страни, в които според него, свободата на медиите е ограничена, съобщи, че е обявено за "нежелана организация" в Русия, пише БТА.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА MEDIAMALL: Ето коя е медията получила 145 милиона долара от правителството на САЩ (ДОКУМЕНТ)

То е частна организация с нестопанска цел, финансирана от Конгреса на САЩ. Продуцира рускоезичната радиопрограма Радио "Свобода" и телевизионния канал
"Сегашно време" от централата си в Прага.

Факт чек на факт чека: България е подписала протокол за обратен прием на бежанци в замяна на Шенген по суша и не само по Дъблинското споразумение, а и по бъдещ регламент

"Този опит да ни задушат само ще накара Радио "Свободна Европа" да работи още по-усилено. Това ще донесе на руския народ свободна и независима журналистика". Това заяви ръководителят на медийната организация Стивън Капус.

Тъкър Карлсън: Борис Джонсън поиска 1 милион долара за интервю

Преди това медията беше обявена от Кремъл за "чуждестранен агент". Това е етикет, който се дава на лица, медии и организации, които получават финансиране от чужбина.

Радио "Свободна Европа" е основано през 1949 г. в разгара на Студената война и излъчва от Мюнхен в продължение на десетилетия. По покана на тогавашния чешки президент Вацлав Хавел през 1995 г. радиостанцията се премества в Прага.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Русия обяви радио „Свободна Европа“ за "нежелана организация" - Mediamall

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!