Следвайте "Буднаера" в Телеграм

РАЗСЛЕДВАНЕ НА MEDIAMALL: Ето коя е медията получила 145 милиона долара от правителството на САЩ (ДОКУМЕНТ)


Свободна ли е журналистиката, която ни се представя от въпросната медия или е контролирана от САЩ?

145 милиона долара! Тази колосална сума е декларирала пред Министерството на културата „Радио Свободна Европа-КЛОН“. Едва ли в България има друга медия, която може да се похвали с подобно финансиране.

Русия обяви радио „Свободна Европа“ за "нежелана организация"

В декларацията, която е подадена през 2023 г., ясно е посочено, че финансирането е извършено от правителството на САЩ чрез USAGM.

Факт чек на факт чека: България е подписала протокол за обратен прием на бежанци в замяна на Шенген по суша и не само по Дъблинското споразумение, а и по бъдещ регламент

USAGM е Американската агенция за глобални медии, известна до 2018 г. като Управителния съвет на радиоразпръскването. Тя е агенция на правителството на Съединените щати , която излъчва новини и информация. Интересно, какви точно новини и контролирана информация излъчва правителството на САЩ в България.

USAGM контролира Voice of America  и Office of Cuba Broadcasting. Както и държавно финансираните - Radio Free Europe/Radio Liberty, Radio Free Asia, Middle East Broadcasting Networks и Open Technology Fund.

С какво ли е интересна България, че да се финансира медия от американците, която да облъчва населението с контролирана информация от САЩ? Дали някоя от българските служби, а и самото правителство на България ще реагира по някакъв начин?

Представяте ли си какво би се случило, ако някоя българска медия получи финансиране от 145 милиона долара от Русия?

Тъкър Карлсън: Борис Джонсън поиска 1 милион долара за интервю

Свободна ли е журналистиката, която ни се представя от въпросната медия или е контролирана от САЩ?

Все въпроси, които би трябвало да си зададе всеки нормален журналист. Интересно е и поведението на СБЖ, който би трябвало да реагира и да зададе тези въпроси. Изградила ли е САЩ държава в държавата на българска територия?

Ще има ли кой да зададе тези въпроси, освен нас?

Силно се съмняваме, но сме длъжни да го направим, въпреки репресиите, които могат да се стоварят върху нас.

Източник: MEDIAMALL

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: РАЗСЛЕДВАНЕ НА MEDIAMALL: Ето коя е медията получила 145 милиона долара от правителството на САЩ (ДОКУМЕНТ) - Mediamall

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!