Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министър Тагарев за връщането на казармата: На масата са всички възможни опции



Тагарев обяви, че предстои да говори с хора от много високо ниво в Пентагона. Срещата ще е след „много кратко време“. „На масата са всички възможни опции.“ 

Медведев: В случай на война с НАТО Русия ще бъде принудена да отвърне асиметрично

Вероятно ще бъде удължен срокът за провеждане на Стратегическия преглед на отбранителната политика, каза министърът на отбраната

Военните ни складове са така опразнени, че към тези часове ловците ни са по-окомплектовани с боеприпаси от армията

„Няма още ясни отговори към момента. На масата са всички възможни опции.“ 

Така министърът на отбраната Тодор Тагарев отговори на въпрос върви ли се към връщане на наборната военна служба. 

НАТОКУПАЦИЯ

Като решат политическите партии в мнозинството, ще стане ясно дали ще остана министър. Нека да видим. Достатъчно е сложна обстановката ако не са публични разговорите, а ако станат публични тя ще е още по-сложна, заяви Тодор Тагарев пред журналисти. 

Пред задаващото се поражение в Украйна, НАТО иска Трета световна война да го предотврати

Жак Бо: Руското военно изкуство в Украйна

За закупуването на 3D радари за отбранителния комплекс на България, военният министър Тодор Тагарев не даде ясен отговор, а посочи, че крайните срокове са като приключи процедурата. Знаете, става въпрос за много големи суми. Не си позволявам да се намесвам в процедурата. Така, както е разписано, така си върви процедурата, и тя се следва в момента, каза още военният министър.

През последните дни се засилиха спекулациите, че министерството на отбраната се опитва конкурсът да бъде спечелен от точно определена фирма, за което и Епицентър.бгписа.. 

Той обяви, че предстои да говори с хора от много високо ниво в Пентагона. Срещата ще е след „много кратко време“, увери министърът. 

Тагарев разбрал от медиите за случилото се с българската парламентарна делегация в Киев. 

На въпрос за изпратени БТР-и до момента, министърът заяви: „Това е за пръв път да показваме снимки от операция, която е в ход. Обикновено показваме снимки, когато е приключила. Показахме снимки, защото започна да се нагнетява обстановката и общественото мнение за това, че никой нищо не прави. Операцията си е в ход, когато приключи – тогава. Има кой да плати за нея, има 50 страни в.т нар. формат „Рамщайн“. В него има организация за предоставяне на тази помощ по съответните механизми. Не се наложи да искаме допълнително финансиране от държавния бюджет. Не мога да кажа каква точно е сумата. Тя е както се договорят с фирмите за доставка.“

За стратегическия преглед  на отбранителната политика той заяви: „Има вече доклади. Оказва се, че срокът е бил амбициозен, ще поискам удължаване на срока. Много са проблемите - окомплектоване, равнище на подготовка, системата за управление и мениджмънт в отбраната“ 

На въпрос върви ли се към връщане на наборната служба, той обяви: 

"Няма още ясни отговори към момента. На масата са всички възможни опции. Все още не сме ограничили опциите, които разглеждаме". 

Тодор Тагарев ще внесе искане в Министерски съвет за удължаване срока на прегледа на отбранителната политика до края на юни месец. Въпросите са много сложни, каза той по време на изслушването си пред народните представители от Комисията по отбрана в Народното събрание. 

Той посочи още, че има решение за провеждане на отбранителната политика и е създадена организация със седем работни групи. Направен е анализ на докладите на последното заседание на Съвета по отбрана, като част от предложенията, с които излизат работните групи, стигат до равнището на зрялост, за да се предприемат мерки, които включат и предложения за изменение в Закона за отбраната и въоръжените сили.

За информационната война срещу Русия, как се води тя и Русия или България е виновна за недокомплекта на българската армия, Тагарев коментира, че основната пропаганда, която се излага в публичното пространство е, че България ще изпрати български военнослужещи в Украйна. Пропагандата, която казва, че ще изпрати военнослужещите в Украйна, не ни помага, каза военният министър.

Тагарев увери още, че ракети С-300 не са изпратени на Украйна. Почти всичко руско-съветско обаче заминава за украинската държава.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Министър Тагарев за връщането на казармата: На масата са всички възможни опции

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!