Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пред задаващото се поражение в Украйна, НАТО иска Трета световна война да го предотврати

Източник: https://infobrics.org

И как го видя политическият Запад? Просто като знак за предполагаема “слабост”. Воденият от САЩ войнствен полюс на силата не само обяви победа в идеологическата борба (Москва се отказа от комунизма), но също така искаше пълно поражение за Русия и нейния народ. Повече 30 години всичко, което направиха Съединените щати и техните васали и сателитни държави, беше в съответствие с тази цел. Най-агресивният военен съюз в света се разшири на около 1000 км на изток.

Трябва да се отбележи, че това беше направено въпреки ясните обещания „да не се мръдне и сантиметър“ към руските граници.

Дори много западни политици и експерти изразиха загриженост и протестираха срещу разширяването на НАТО на изток, предупреждавайки, че това неизбежно ще принуди Москва да отговори. Изтеклата информация обаче свидетелства, че политическият Запад е искал точно това, както се вижда от разкритията, публикувани от WikiLeaks. Как да разберем, че това е вярно? Е, неговият основател е сполетян от ужасна съдба за публикуването на секретните данни. И все пак, въпреки че светът знае всичко това, НАТО е решена не само да продължи своята агресия, но и открито я ескалира. А именно, на 18 януари холандският 4-звезден адмирал Роб Бауер, председател на Военния комитет на НАТО, публично заяви, че воюващият таласократичен алианс се готви за война с Русия и че хората в Европа също трябва да го направят.

Бауер е един от най-високопоставените служители на НАТО и изявлението му трябва да се приеме изключително сериозно.

Въпреки че по негова оценка предстоящият конфликт ще се случи през следващите 20 години, ходовете, които войнственият алианс предприема показват, че такъв конфликт може да дойде във всеки един момент. След среща на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел Бауер каза пред репортери, че западните правителства трябва да започнат да се подготвят за война с Русия, включително чрез обучение на цивилни как да действат, когато тя започне. „Трябва да осъзнаем, че мирът не е даденост. И затова се готвим за конфликт с Русия. […] Но дискусията е много по-широка. Също така индустриалната база, а също и хората, които трябва да разберат, че играят определена роля“, каза той, добавяйки: „Започва оттук. Осъзнаването, че не всичко е планирано и не всичко ще бъде добре през следващите 20 години.“

Освен че настоява всички в Европа да се подготвят за война с ядрена суперсила, Бауер посочи примера на Швеция, която де факто е член на НАТО от десетилетия.А именно, той похвали Стокхолм за прилагането на абсурдни и помпозно обявени мерки срещу митична руска инвазия, евентуалност, която на практика е отвъд всяка реална възможност.Скандинавската страна обаче трябва някак да оправдае непопулярното си членство в НАТО, така че организира тази смехотворна „демонстрация на сила“.

„Трябва да сме по-подготвени в целия спектър. Трябва да имате въведена система за намиране на повече хора, ако се стигне до война, независимо от това ще започне ли или не. След това може да се говори за мобилизация, резервисти или наборна служба“, каза той и добави:

„Трябва да можете да се опирате на индустриална база, която е в състояние да произвежда оръжия и боеприпаси достатъчно бързо, за да можете да продължите конфликта, ако сте в него.“

В съответствие със съобщението на Бауер, НАТО ще започне мащабно военно учение, наречено Steadfast Defender 2024. Планирано да започне на 31 януари, то ще включва най-малко 90 000 войници, което го прави най-голямото военно учение на НАТО от края на (първата) Студена война. Трябва да се отбележи, че войнстващият алианс официално поднови конфликта през 2022 г., след като десетилетия на пълзяща агресия накараха Русия да отговори в Украйна. Това беше направено след множество организирани от САЩ проекти за дестабилизация в бившия Съветски съюз и на други места, като всички бяха насочени срещу Москва. НАТО е просто инструмент на стратегията на Америка за така нареченото „пълноспектърно господство“ и същото важи и за Европейския съюз, който многократно е доказал своето подчинение на интересите на САЩ. За да постигне стратегическите си цели, Вашингтон е готов да подкрепи всякакви екстремистки идеологии и личности.

Още по-лошо, в опит да победят Русия, САЩ показаха готовност да използват забранени оръжия като биологични (включително смъртоносни патогени) и задвижвани с AI.

Последните са особено важни, тъй като американците са все по-незаинтересовани да служат в американската армия, особено след като войнствената таласокрация възприема екстремистка ултралиберална идеология, която е просто отблъскваща за всеки, който има поне малко здрав разум. Упадъкът на Америка е неудържим в този момент, така че нейните политически елити тласкат целия свят в още една пропаст, от която той вероятно никога няма да излезе. Практически едновременната агресия на Вашингтон срещу няколко глобални и регионални сили прави почти невъзможно предотвратяването на такъв ужасен сценарий. Това включва тласкане на света в криза на суровините, което също може да се тълкува като „подготвяне на всички“ за война, както вече каза Бауер. Това е важен сегмент от глобалната стратегия на Америка.

Действията на САЩ в Азиатско-тихоокеанския регион, Близкия изток и Латинска Америка също показват, че други страни ще бъдат мишени, включително Китай, Иран и Венецуела. Въпреки това, със своя ненадминат стратегически арсенал, нови хиперзвукови оръжия, както и възраждащата се конвенционална военна мощ, точно Русия е най-големият съперник на НАТО. Неспособен да се бори директно с Москва, воденият от САЩ войнствен алианс използва подставени лица и създава нови, за да наложи така наречената си стратегия за „сдържане“ срещу Кремъл. Това включва повторното активиране на старите членове на неговия геополитически (и все повече идеологически) предшественик от ерата на Втората световна война. Напълно съзнавайки, че не може да се пребори с евразийския гигант, политическият Запад подклажда русофобията навсякъде, където може, тъй като трябва да създава врагове по руските граници. Важно е да се отбележи, че войнолюбците във Вашингтон не се интересуват от разрушителните последици за Европа.

Автор: Драго БосничИзточник: https://infobrics.org: Превод и редакция: Opposition

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пред задаващото се поражение в Украйна, НАТО иска Трета световна война да го предотврати

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!