Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗНЕНАДА! Васил Божков цака Копринков с 250 милиона и с Руди Гела за лидер за новата партия!

Би Нюз

Колосална сума за нов политически проект е приготвил БГ олигарх номер едно Васил Божков. Вестник Филтър обяви умопомрачителната сума от четвърт милиард лева или 250 000 000. Това е значително повече от заделените от Пътя на Копринката 100 милиона лева за президентска партия, макар че небезизвестният сив кардинал Николай Копринков надувал двойно повече сумата пред шефа си от Дондуков. Такива свирепи суми ще бъдат безсмислени за евроизборите и затова Божков напъва за избори напролет, докато Румен Радев и антуражът му се ослушват да наближи поне края на мандата му, което прави догодина най-удобното време.

Lupa.bg: Топ килърът на Черепа си живее като цар в Сандански

Последно олигарсите от Пътя на Копринката и Черепа кръстосаха шпаги кой ще привлече в своите редици Ваня Григорова, но тя отклони офертата от двете страни засега.

МЪЛНИЯ! Ваня Григорова отряза Черепа за лидер новата му русофилска партия „Всички срещу Хунтата“

Автор: Филтър

Vasil Bozhkov plans to spend BGN 250 million on his new political project, which he himself announced after the surprise search of his properties. As is known, the former gambling boss is currently under house arrest. The oligarch spent it at his residence at 43 Moskovska Street in the capital, which is a few steps from the capital’s town hall.

След акцията на службите и прокуратурата Васил Божков, който дълго време се криеше от правосъдието в Дубай, даде изявление пред журналистите. В него не каза нищо ново и повтори тезите си срещу управляващите, които традиционно нарича хунта. Един от най-пресметливите герои на прехода заяви, че планира да направи втори опит да се включи в политиката, след като през 2021 година Върховният административен съд отхвърли жалбата на формацията срещу решението, с което ЦИК отказа да регистрира партията му „Българско лято“ за предстоящия вот. А това се случи, тъй като тя не бе представила задължителното удостоверение за актуална банкова сметка. В жалбата си до съда от „Българско лято“ посочиха, че липсата на партийна банкова сметка се дължи на това, че партията била в черния списък на САЩ заради обвързаността си с Васил Божков. Той пък е санкциониран и като физическо лице по силата на закона „Магнитски“.

Сега „Българско лято“ щяла да се влее в новата партия, която щяла да бъде финансирана от Васил Божков, обяви самият той. Още преди акцията на службите в имотите му в неговия офис на „Московска“ бизнесменът събра хора, с които смята, че може да гради структурите на бъдещата партия. Сред основните лица е лидерът на новосформираната партия МЕЧ и кандидат за кмет на София на последните избори Радостин Василев.

Новината за поредните политически намерения на Васил Божков силно раздвижила духовете на евентуалните членове на бъдеща партия на Румен Радев. Те били силно впечатлени, че Божков ще отпусне цели 250 милиона лева в проекта си и сериозно се замислили дали да не завият към него. Още повече че партията на Радев се отлага във времето и евентуално би се родила, след като приключи мандатът му през 2025 година.

След полицейската акция срещу Божков обаче дори тези, които са присъствали на срещата в офиса на олигарха, вече не смеели да му вдигат телефона. Временните му съмишленици били наясно, че Божков тепърва ще има сблъсък с различни институции, особено след заявеното му намерение да създаде партия, което ще му даде възможност да говори политически.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗНЕНАДА! Васил Божков цака Копринков с 250 милиона и с Руди Гела за лидер за новата партия! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!