Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Топ килърът на Черепа си живее като цар в Сандански

Веселин Балтов, бившият шеф на охраната на Васил Божков и негов личен килър според прокуратурата, си живее живота в родния Сандански, докато босът му се поти на разпити, научи Lupa.bg от свои хора в града.

Събрани улики и показания на свидетели сочат, че Божков е поръчал на своя охранител убийствата на предприемача Манол Велев през 2007 г., на бизнесмена от Благоевград Йордан Динов през 2012 г., на Алексей Петров през 2015 г. Очаква се обаче тези обвинения към хазартния бос да отпаднат и бодигардът му да излезе чист от драмата.

ИЗНЕНАДА! Васил Божков цака Копринков с 250 милиона и с Руди Гела за лидер за новата партия!

Освен, че никой не хго закача, Балтов се радва и на завиден стандарт на живот. Преди години Божков го направи свой представител в „БДЖ-Трансимпекс”, където охранителят върти десетки милиони.

Докато Черепа е в следствието, подчиненият му си гледа кефа

Освен това при бягството си в Дубай олигархът набързо прехвърли на Балтов десетки свои фирми, на чиито име се водят хотели, казина и други скъпи имоти, спасявайки ги от конфискация.

Бившата барета разпуска по заведенията в Сандански, движи се със скъпи лимузини и не му пука за предстоящите дела. От обвиненията срещу Черепа за ръководство на организирана престъпна група  за рекет, изнудвания, поръчки за убийства и изнасилвания се разбра, че Балтов е топ личния килър на олигарха.

Освен покушенията, в задълженията на Балтов влизало и да „респектира” хора по нареждане на своя бос. Обичайно това включва побоища, палежи на коли или взривове срещу конкуренти в бизнеса.

Като шеф на охраната на Черепа, Балтов отговарял и за събиране на компромати срещу политици, чиновници или магистратите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Топ килърът на Черепа си живее като цар в Сандански - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!