Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Залезът на боговете на Запада


May be an image of fruit

Елена Гунчева-Гривова

ЗАЛЕЗЪТ НА БОГОВЕТЕ НА ЗАПАДА

Изобщо не ми е културно. Макар и седемнадесет години от живота си се посветих на пианото, солфежа и история на музиката, признавам, че днешната култура ми идва в повече и ме депресира. Харесвам Брамс, Шопен, Лист, Вивалди, изпълнени традиционно. Концерти с различни други части на тялото, признавам, че ме хвърлят в един съвсем некултурен шок.

Забравете думи съдържащи пол. Брюксел ги трие! Пуснат е наръчник с нов говор!

От културата в едно време се разбира какво е обществото. Днес виждаме разни екоактивисти да заливат с боя, супа, отпадъци и каквото там им попадне велики произведения на изкуството, карали поколения наред да изпитват възхищение пред човешкия гений. Хора, на които приносът към цивилизацията е само заемането на място и отделянето на тор, смело разкъсват гениални творби и се гаврят с велики произведения.

Габриел Атал: Да си французин през 2024 г. означава да можеш открито да заявиш, че си хомосексуалист

Днес трябва да приемаме за нормално залепен със скоч банан на стената за висша форма на изкуство. А свиренето на флейта с интимни части - за гениално изпълнение. Най-лошото е, че вкусът се възпитава. И какво ще научат децата ни за съвременната култура? Синът ми е художник и виждам как децата наистина са талантливи и творят изкуство, а след това пускат телевизора и виждат, как някой, нарисувал една черта на стена, продава това "произведение" за милиони долари. Или как някоя флейтистка с интимните си части става за миг известна из цял свят, докато те просто творят и създават прекрасни неща, които никой никога няма да покаже в новините и няма да получат милиони за тях.

Деградацията на западната цивилизация е факт. Прогнило общество, преситено от удоволствия, храна, наркотици и алкохол. Човешкото е отишло някъде много на заден план и почти не се забелязва. Извращенията не учудват никого. Няма страх нито от Бог, нито от закон, нито от човеците. Залезът на боговете.....
Елена Гунчева-Гривова

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!