Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Габриел Атал: Да си французин през 2024 г. означава да можеш открито да заявиш, че си хомосексуалист

Автор: БТА

Премиерът на Франция Габриел Атал спомена за хомосексуалната си ориентация днес в  парламента, където произнесе реч, в която представи приоритетите на своето правителство, предаде Франс прес.

Забравете думи съдържащи пол. Брюксел ги трие! Пуснат е наръчник с нов говор!

След като изброи какви ще са икономическите приоритети на кабинета му, назначен в началото на месеца и след като говори и за протестите на френските фермери, Атал заяви, че "да си французин през 2024 г., това означава да си премиер и да имаш възможността открито да заявиш, че си хомосексуалист. Атал припомни, че само преди 10 години във Франция все още е имало разделения и спорове относно еднополовите бракове. Премиерът добави, че фактът, че днес той е на тази позиция и може открито да заяви хомосексуалната си ориентация, показва, че нещата във Франция се променят и че манталитетът еволюира.

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

За първи път Габриел Атал споменава открито хомосексуалната си ориентация, откакто беше назначен на премиерския пост. Освен,  че е първият френски премиер - открит хомосексуалист, Атал, който е на 34 години, е и най-младият премиер в историята на Франция.

В даден момент Атал е бил в граждански съюз със Стефан Сежурне, който днес е външен министър в правителството му.

Бившият агент на ЦРУ Лари Джонсън: Западът иска колапса на Русия, за да заграби природните ѝ ресурси

Назначаването на Атал на премиерския пост беше възприето от организациите на ЛГБТ - общността като един силен сигнал в подкрепа на техните права, отбелязва Франс прес.

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Габриел Атал: Да си французин през 2024 г. означава да можеш открито да заявиш, че си хомосексуалист | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!