Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бившият агент на ЦРУ Лари Джонсън: Западът иска колапса на Русия, за да заграби природните ѝ ресурси


Русия е страна номер едно в света по природни ресурси

"И така, Западът иска да се отърве от сегашното руско правителство, за да получи всичко необходимо", добави още Джонсън. Според него именно затова САЩ и Европа представят Москва като агресор, който заплашва Запада

Европа и САЩ искат да доведат до краха на Русия, като използват украинския конфликт, за да завземат нейните природни ресурси. Това каза бившият служител на ЦРУ Лари Джонсън в интервю за YouTube канала Dialogue works, пише "Труд".

"Европа и САЩ имат една и съща цел. Те искат да завладеят ресурси. Русия е страна номер едно в света по природни ресурси. САЩ и Европа се нуждаят от газ, нефт, уран, никел, торове, азот и алуминий. И така, Западът иска да се отърве от сегашното руско правителство, за да получи всичко необходимо", добави още Джонсън.

Джонсън смята, че затова САЩ и Европа представят Москва като агресор, който заплашва Запада.

"Така че Западът се опитва да позиционира Москва като агресор именно с тази цел. Те продължават да говорят за това. Но Русия няма да нахлуе в Европа. Защо им е нужно това? Европа няма нищо, от което се нуждаят", заключи Джонсън.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че Русия не възнамерява да воюва с европейските страни или да напада държавите от Северноатлантическия алианс.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бившият агент на ЦРУ Лари Джонсън: Западът иска колапса на Русия, за да заграби природните ѝ ресурси

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!