Следвайте "Буднаера" в Телеграм

BNEWS: Бойко Борисов издал на ДЕА Домусчиеви и техния кораб Верила с кокаина!

Собствениците на „Български морски флот“ (БМФ) Кирил и Георги Домусчиеви от години са под наблюдение на американската служба за борба с наркотрафика ДЕА, но досега няма доказателства за прякото им участие в престъпна дейност. Това пише „Филтър“ според отлично запознат с международните контакти на родните служби и прокуратурата.

Подаръкът за Домусчиеви, обаче, дошъл не от другия край на Океана, а от София и по-точно от Банкя. От стар техен приятел, партньор и благодетел, когото наричат „Началника“, който решил да си спасява задника за тяхна сметка, естествено.

Истината, до която се докопахме през нашите диамантени източници във Вашингтон е, че Домусчиеви брадърс са били хвърлени на кучетатат от свои приятели политици и доскоро техни бизнес партньори в общи медийни проекти – като Нова ТВ.
Според много открити източници там Кирил Домусчиев е бил съдружник с Бойко Борисов и именно от него е бил принудени набъзрзо да продаде с брат си акциите си с минимална печалба на свързания с ЦРУ скандален сърбин Драган Шолак.
За всеки случай Борисов запазил своя дял чрез подходящата схема и дори осигурил финансирането на залкупуването на телекомуникационния гигант Виваком и интегрирал посредством него подставеното си лице в бизнеса Спас Русев в медиите.

Имената на Домусчиеви обикновено нашумяват периодично покрай платени публикации в реномираното издание „Форбс“, в които се разказва за мащабната им бизнес дейност и натрупаното им богатство. Официално двамата са най-богатите българи със състояние от по 2,1 милиарда долара за всеки един от тях. Двамата изместиха от първото място Васил Божков, с когото са имали близки бизнес отношения в миналото, но след това влязоха в задочен конфликт и взаимни обвинения.

BNEWS: Вижте какви показания даде в САЩ пред ФБР Васил Божков за бизнеса на аверите си Домусчиев и Бойко Борисов!

За последно за братя Домусчиеви се заговори в европейски мащаб не поради футболните им успехи в европейския футбол с Лудогорец, а в края на миналата година, когато полицията в Ирландия залови 500 кг чист кокаин на борда на най-новия кораб на БМФ. Екипажът на „Верила“ е от 18 души – 17 българи и един украинец. Всички бяха задържани, но в крайна сметка обвинения получиха само Камен Петков и Никола Пенчев, за които има доказателства, че са знаели за укритата дрога. Иначе огромният плавателен съд превозва зърно от Канада към бреговете на Ирландия. Сега съдът ще бъде обявен за публична продан за участие в организиран международен наркотрафик.

Ударът дойде като гръм от ясно небе, а финансовите и репутационните щети тепърва ще се изчисляват.

Кирил Домусчиев бил съдружник на Бойко Борисов в НОВА ТВ!

Колаборацията на Борисов с Домусчиеви не е тайна за никого от международните ни партньори.

За раследването на ДЕА активно е съдедействал Бойко Борисов, който, като главен секретар на МВР и премиер, активно работеше с тази служба. Борисов постигнал две цели – първата е да се застрахова срещу новия пакет от санкции по Магнитски и втората да държи в зависимост Домусчиев, за да не приказва публично и пред американците за техните общи бизнес начинания. За никого не е тайна симбиозата бизнес – политик и фактът, че от години Домусчиев нарича Бойко Борисов „началника“ или боса. Сега е дошло време разделно и сметките между тях ще се разчистват безогледно.

BNEWS съвсем скоро ще публикува доклади от чужди източници за медийното партньорство на Бойко Борисов в качеството му на премиет и български бизнесмени със спорна репутация в чужбина. Ще бъдат сезирани своевременно всички европейски институции и разследващи органи. Огромен интерес към сделката с активите на Виваком и Нова ТВ вече проявява и Европейската прокуратура и Лаура Кьовеши, която очаква по случая документация от трето държави.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САМО в BNEWS: Бойко Борисов издал на ДЕА Домусчиеви и техния кораб Верила с кокаина! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!