Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Домусчиев бил съдружник на Бойко Борисов в НОВА ТВ!

Съдружието на футболния бос с бившия премиер продължило около две години и завършило с фиаско след санкциите по Магнитски, които удариха тежко свръзката им Влади Горанов. Домусчиев бил принуден да продава под натиск от партньорите си и оттогава отношенията им фатално се развалили. Дотам, че неофициално наследникът на Иво Прокопиев в КРИБ дал финансово рамо на неговите политически проекти ПП и семейната партийка ДБ на Христо Иванов. До тази разлъка цели 10 години Домусчиев наричал чинно партньора си „началника“. Факт е, че НОВА ТВ чинно облужва ГЕРБ и ППДБ като политически партии и се държи заедно с БТВ като тяхна ведомствена медия. В предаването на фамозната Лора Крумова гастролират единствено политици от двете части на Сглобката и никой друг от политците.

За това странно съдружие между премиер и политически лидер и футболен бос в медия разказва в прав текст и бившият главен прокурор Иван Гешев. Двамата имали по 1/3 от собствеността в медията преди Домусчиев да бъде принуден от съдружниците си и от заплахата на санкциите Магнитски своя дял на скандалния сърбин Драган Шолак. Ето какво разказва Иван Гешев наскоро в студиото на популярния журналист Ивелин Николов.

Откриване на „топлата вода“ в медиите

Иван Гешев: Бойко Борисов е собственикът на Нова ТВ!

Бившият главен прокурор до лятото би трябвало да е доста информиран човек. Гешев твърди пред независим журналист, че собственикът на Нова ТВ е Бойко Борисов.

Гешев има и лични впечатления: “В стаята му (на Борисов) в Бояна съм виждал един от крайните собственици на тази медия. Един българин и един сърбин. Не се учудвам една от двете медии (Нова и БТВ, Бел. BNEWS) крайният собственик да е Бойко Борисов. Той няма да ме пусне да говоря в неговата медия”. Това твърди пред неависимия журналист и популярен ютубър Ивелин Николов бившият главен прокурор. За това негово твърдение няма да прочетете нито ред в корпоративните издания на Капитал, Клуб Зет или Сега. Друг е въпросът какви ги е вършил главен прокурор в една стая с медийни босове в премиерския дом. Дали и Мата Хари не е била случайно сред тях?

BNEWS научи, че визираните лица от Гешев са международните аферисти със спорна репутация Спас Русев и скандалния сърбин Драган Шолак. Те са участници и в схемата с Виваком, която първо мина ужким в ръцете на Шолак от руската VTB, а после придоби напук на регулаторите и почти фалиралата конкуренция от Булсатком, която Русев купи със заем проформа от Шолак, който въобще не се наложи да връща.
Предишният собственик на Нова, от който Шолак “купи” телевизията, Кирил Домусчиев е имал дефакто само 1/3 от собствеността на телевизията.

Нещо подобно за Нова ТВ и участието на политици в нея говори и обвиняемият бивш хазартен бос Васил Божков. Той даже твърди, че бил готов лично да купи телевизията, но бил изпреварен от братя Домусчиеви, а после Борисов го накарал да налива в телевизията милиони, но само като рекламодател. Дори Черепа показа как е подписал паметна записка с Домусчиев, че ще налива пари в Нова ТВ срещу съпорт на държавата и властта за хазартния му бизнес. Тайните на големите български медии последните 15 години са изключително мръсни, а те са обект на много мафиотско – политически сделки. Сега са докарани до обикновени пропагандни рупори на мафията и статуквото, на които никой не вярва.

Корабът на БМФ на Домусчиев е част от мащабна схема за наркотрафик от Латинска Америка към Европа

Съдружието на Домусчиев с най-важните български политици обяснява и мълчанието на всички казионни медии плюс големите телевизии БТВ, НОВА, БНТ за неговата собственост върху БМФ и заловения с половин тон чист кокаин кораб Верила. Няма друга такава държава, в която големите медии се купуват на тон от професионални политици в съдружие с разни и олигарси и никой не пита сериозно откъде са милиардите и това признак на грандиозна корупция ли е?

Коментирайте и вие жалкото състояние на българските медии

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кирил Домусчиев бил съдружник на Бойко Борисов в НОВА ТВ! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!