Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Гешев: Бойко Борисов е собственикът на Нова ТВ!

Бившият главен прокурор до лятото би трябвало да е доста информиран човек. Гешев твърди пред независим журналист, че собственикът на Нова ТВ е Бойко Борисов.

Гешев има и лични впечатления: “В стаята му (на Борисов) в Бояна съм виждал един от крайните собственици на тази медия. Един българин и един сърбин. Не се учудвам една от двете медии (Нова и БТВ, Бел. BNEWS) крайният собственик да е Бойко Борисов. Той няма да ме пусне да говоря в неговата медия”. Това твърди пред неависимия журналист и популярен ютубър Ивелин Николов бившият главен прокурор. За това негово твърдение няма да прочетете нито ред в корпоративните издания на Капитал, Клуб Зет или Сега. Друг е въпросът какви ги е вършил главен прокурор в една стая с медийни босове в премиерския дом. Дали и Мата Хари не е била случайно сред тях?

BNEWS научи, че визираните лица от Гешев са международните аферисти със спорна репутация Спас Русев и скандалния сърбин Драган Шолак. Те са участници и в схемата с Виваком, която първо мина ужким в ръцете на Шолак от руската VTB, а после придоби напук на регулаторите и почти фалиралата конкуренция от Булсатком, която Русев купи със заем проформа от Шолак, който въобще не се наложи да връща.
Предишният собственик на Нова, от който Шолак “купи” телевизията, Кирил Домусчиев е имал дефакто само 1/3 от собствеността на телевизията.
По случая тече разследване на BBC и други английски медии, които ровят около Драган Шолак в качеството му на собственик на английски футболен клуб – изпадналият от Премиършип в Чемпиъншип Саутхямптън. Там акцентът е, че Шолак търгува с чужди капитали със съмнителен произход.

Спас Русев е стар познайник на Борисов и аверите му и търгува с активи като тяхен представител тип face for rent или лице на заем. Самият Русев представя себе си за дендимен, едва ли не като „господина от Лондон“ или конселиери на Биг Босовете. Самият Русев е осъществил трансфера на близките до ДПС Антон Хекимян и Любо Минчев в листата на ГЕРБ в София.

Много журналисти разказват, че Спас Русев обикаля нюзрумите на БТВ и Нова и спускал нареждания към мисирките от името на Борисов и ГЕРБ, както и партиите на Промяната.
Тази информация изглежда не прави впечатление на новите авери на Борисов Христо Иванов и Кирил Петков, които постигнаха великолепна и ползотворна симбиоза с него.
Гешев разказва, че в американското посолство са го натискали да смачка доказателства по дело срещу друг авер на Борисов – Иво Прокопиев. В момента двамата продължават да са в плодовити отношения, а над главата на Борисов види брадвата с Магнитски, която Прокопиев може са спусне всеки момент чрез приятеля си Иван Кръстев, който е протеже на фамилия Сорос.
По информация на BNEWS Борисов е получил от САЩ доказателствата, че е собственикът на Нова ТВ и е поел послушно ангажимент да обслужва медийно, освен себе си, и техните политически остриета Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Сие.
Мисирките от Нова и БТВ също знаят кой поръчва музиката за кудкудякащия им хор.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Иван Гешев: Бойко Борисов е собственикът на Нова ТВ! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!