Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ивайло Мирчев: ДПС (Магнитски) са много адекватни по отношение на руското влияние в България. Пеевски се промени за добро (то на п..ТО)

"Промените в хората трябва да се следят във времето и през техните действия. По отношение на борбата с руското влияние, действията на ДПС са много адекватни",

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

така депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев отговори на въпрос дали се е променил лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Питането дойде по повод коментар на Даниел Лорер от миналата седмица, който предизвика много критики.

Mysl Polska: Русия определи своя враг и това не е Украйна

Загубил ли е вече Киев?, германският Die Welt твърди, че Украйна се разпада и че Орбан е бил прав, но никой не смее да го признае

Пред Би Ти Ви в сряда сутрин депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" обяви, че колегата му от ДПС Делян Пеевски се е променил за добро и вече е станал говорител на европейските ценности. 

Новата песен на Устата – „Свободата на словото“ засяга най-неудобните за „елита“ ни теми. ВИДЕО

На въпрос на водещите за блокадата на Росенец и къщата на Ахмед Доган там Мирчев отговори, че разграждането на политическия модел, който е позволил това, ще стане с промяната на Конституцията, която ДПС обещават да подкрепят.

"За промени в Конституцията трябват 160 гласа. Ако някой си мисли, че без ДПС може да приемем определени конституционни промени, се лъже. Няма с кого. "Възраждане" няма да ги подкрепят", подчерта народният представител от ПП-ДБ. И добави: Ако Конституцията не се промени във вида, който сме обещали, ключови министри от правителството, включително правосъдния, ще подадат оставки".

Нужен е ясен механизъм за регулаторите. Не трябва да позволяваме да се повтори това, което се случи с НЗОК, подчерта  народният представител от "Продължаваме промяната - Демократична България" . 

По думите му, необходимо е има прозрачен подбор на тези хора.

"До момента партиите предлагаха различни кандидати. Понякога се оказва, че се избира най-малко нехаресваният кандидат. Трябва да има ясни критерии. Регулатори в момента няма. Това беше една от заявките, с които отидохме на избори", допълни Ивайло Мирчев..

Мирчев уточни, че към момента се разработва регламент, който трябва да бъде готов бързо. В хода на разговора той вметна, че "Възраждане" са "алтернативното мнозинство на ГЕРБ".

"Избирателите на "Възраждане" трябва да знаят, че по подаден знак на ГЕРБ "Възраждане" гласува. То това се случи. Проблемът не е ГЕРБ. Те си имат политическа цел и си я преследват. Проблемът е реакцията на "Възраждане". Мандатът на подуправителя на НЗОК е до 2028 години. Става дума за 8 млрд. лева на година. Когато се избира този подуправител, "Възраждане" се оказва "златен пръст", каза още депутатът.

По отношение на КЕВР, Мирчев коментира, че Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за финансов надзор са с изтекли мандати.

Според него, ако Конституцията не бъде приета под тази форма, ключовите министри подават оставка.

"Трудно ми е за ГЕРБ да говора като за партньор. С ГЕРБ подкрепяме правителство, което няма алтернатива. Без ДПС промените в Конституцията няма как да минат. За промени в Конституцията трябват 160 гласа. Ако някой си мисли, че без ДПС може да приемем определени конституционни промени, се лъже. Няма с кого. "Възраждане" няма да ги подкрепят", подчерта народният представител от ПП-ДБ.

По думите му в управлението на регулаторите всички парламентарни сили е имат представители.

"Това винаги е било така. Никога в регулаторите не са били представители само на управляващата сила. Не е коментирано дали те ще подпишат механизма за назначаване на управлението в регулаторите. Делян Пеевски коментира доста неща. Може и БСП да имат представител в регулаторите. Темата е, че регулаторите трябва да работят като регулатори. Давам пример - когато един премиер иска да построи "Турски поток", той да не звъни на шефа на КЕВР и да му кажеш - "Ще ми одобриш "Турски поток". Шефът на КЕВР трябва да му каже - не можем да построим "Турски поток", защото първо, второ..", коментира Мирчев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ивайло Мирчев: ДПС са много адекватни по отношение на руското влияние в България. Пеевски се промени за добро | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!