Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Виктор Орбан: Брюксел създава Оруелския свят от "1984". Не сме се борили с комунистите, за да стигнем до 1984 г.!

Бъдещият закон за свободата на медиите е средство за контрол от страна на Брюксел, твърди той

"Законът ще доведе до установяване на пълен контрол върху медиите. Ние в Централна Европа вече сме виждали това в миналото. Наричаше се Коминформ и Имперска камара на културата при Хитлер. Никога повече!", написа унгарският премиер

Премиерът на Унгария Виктор Орбан отправи остро обвинение към Европейската комисия. "Брюксел създава Оруелски свят пред очите ни. Те купуват и доставят оръжие чрез Европейския фонд за мир. Те искат да контролират медиите чрез Закона за свободата на медиите . Не сме се борили с комунистите, за да стигнем до 1984 г.!", написа Орбан. Публикацията му е препратка към антиутопията на Джордж Оруел "1984".

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Според Виктор Орбан бъдещият закон за свободата на медиите в ЕС, който уж има за цел да защити журналистите от политически натиск, ще бъде посегателство върху свободата и средство за контрол от страна на Брюксел.

Орбан написа в социалната мрежа X, че Брюксел е направил "поредното предложение, което ограничава свободата".

"Законът ще доведе до установяване на пълен контрол върху медиите. Ние, страните от Централна Европа, вече сме виждали това в миналото. Наричаше се Коминформ и Имперска камара на културата при режима на Хитлер. Никога повече!", написа Орбан.

Собственикът на социалната мрежа X (преди Twitter) Илон Мъск се съгласи с унгарския премиер и коментира под публикацията му: "Точно така".

Според ЕК социалната мрежа X разпространява дезинформация, като според новия европейски закон за цифровите услуги социалните мрежи и интернет търсачките трябва да цензурират съдържание, което Брюксел счита за "дезинфорамция". Наказанието е 6% глоба от годишния оборот на социалните платформи, ако откажат да цензурират.

Източник: Критично

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Виктор Орбан: Брюксел създава Оруелския свят от "1984"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!