Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боян Чуков: Прекалено много косвени признаци показват, че държавността ни е в предсмъртна агония

Когато човек знае какви са тенденциите, много трудно може да бъде дезинформиран, смята той

"Службите се превърнаха в инструменти за забавление на управляващите, които ги използват за определени поръчки. Наблюдава се чудовищна неграмотност", коментира анализаторът при представянето на новата си книга "Матрицата 2" в Бургас

Новата си книга "Матрицата 2" представи Боян Чуков в Бургас. В нея са събрани различни медийни участия на известния анализатор в радиа, интервюта в сайтове и вестници. Това са публичните ми изяви през последните две години и половина, каза той за БНР Бургас.

Идеята е, че човек като ги прочете, може да се върне назад и да провери това, което е прогнозирано като тенденция, дали се е случило. Така може да се наблюдават някои от процесите, които стават по света и у нас, уточни Чуков.

Плащаме 70% от разходите на правителството на Зеленски, след като дългът на Украйна достигна нов връх

Шок за Украйна: Милиони граждани на ЕС се молят Путин да победи – Културна Желязна завеса разделя ЕС и Европа между либералния (комунистически) Запад и консервативния (капиталистически) Изток

131 украинци, служили в нацистка дивизия на Вафен СС, са наградени с почетни медали в Канада (ДОКУМЕНТИ)

Русия пусна серийно най-модерните си изтребители Су-57 и Су-35, праща ги на фронта в Украйна

Когато човек знае какви са тенденциите, много трудно може да бъде дезинформиран, заяви още авторът. Чрез моята книга давам възможност на мислещите читатели да разбират по-надълбоко това, което се случва около тях. Да се подготвят за бъдещето, което идва, а то не винаги е най-доброто, което желаем.

Чуков подчерта, че се опитва да не бъде черноглед като някои свои колеги, но призна, че през последната година и половина, ги надминава по песимизъм. Нищо добро не ни предстои, твърди той, ако се погледнат тенденциите, които вървят у нас:

"Има прекалено много косвени признаци, които подсказват, че българската държавност е в предсмъртна агония. Това, което ние имаме като правителство, като държавно ръководство, повечето от хората приличат на дронове "Шахид", които ще взривят българската държавност. Наблюдава се чудовищна неграмотност. Българският политически елит и най-вече управленческият елит си направиха държава, която да обслужва техните лични интереси и нагласи. В сговор с глобалните фактори, които във всички случаи си гледат много точно интересите. Предполагам, че съвсем скоро ще имаме събития, които ще бъдат трагични за България, но това ще послужи и като електрошок."

Политическият елит, за да обслужва своите лични интереси,трябва да обслужва преди всичко външните интереси, които им гарантират, че ще останат на власт, уточни още офицерът от българското разузнаване. Според него, българите са загубили чувството да реагират, когато виждат нещо нередно, нещо, което нанася чудовищни щети на българската държава.

По темата за българските специални служби, контраразузнаване и разузнаване, Боян Чуков обясни:

"Ние за 30 години изкарахме службите на мегдана, всеки кой откъдето мине, започва да дава акъл и се прави на интересен. Това е една изключително специфична дейност. Има много хора, които са се отъркали около службите, сега се правят на експерти, имам предвид един генерал. Той няма нищо общо със службите, защото той точно се е отъркал, видял откъде се влиза и откъде се излиза. Нека да оставим нашите служби да работят, както работят останалите служби. Бюджетът, които се дава на тези служби, е смехотворен по отношение на този, който е в съседните наши държави. Ние с плюнка и червен восък какво искаме да правим?!"

Специалните служби се превърнаха в инструменти за забавление на управляващите, които ги използват за определени поръчки, добави Боян Чуков. Самата служба не търси истината, а тя получава поръчка, това е политизиране на службите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Боян Чуков: Прекалено много косвени признаци показват, че държавността ни е в предсмъртна агония

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!