Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия пусна серийно най-модерните си изтребители Су-57 и Су-35, праща ги на фронта в Украйна

Те могат да поразяват въздушни и наземни цели, въоръжени са с ракети с обсег 300 км

Въздушно-космическите сили на Русия са получили нова пратка изтребители Су-57 от пето поколение, които са пуснати в серийно производство. Това съобщи днес, 28 септември, вицепремиерът на Руската федерация Денис Мантуров. Съобщението е публикувано на сайта на руското правителство, предаде "Фокус".

"Днес руските авиостроителни предприятия набират добър темп на производство, продължавайки да доставят военна техника на нашите войски. По-специално, предприятията, включени в рамките на "Ростех", се отличават с добре координирана работа: Авиационният завод в Комсомолск на Амур предаде следващите произведени самолети Су-57 (поколение 5) и Су-35С (поколение 4++) на руските въздушно-космически сили", заяви Мантуров.

Изтребителите, предадени на ВКС на Русия, са преминали пълен цикъл на заводски изпитания и са тествани в различни режими на работа от военни пилоти.

"Останалите бойни машини от пето поколение, планирани за доставка тази година, са в цеха за окончателно сглобяване и също се тестват в станцията за летателни изпитания. Доставихме и третата партида Су-35С тази година. Самолетите от следващия етап се произвеждат във висока степен на готовност", припомни генералният директор на Обединената самолетостроителна корпорация Юрий Слюсар.

До края на годината войските ще получат следващата партида самолети. Броят на прехвърлените самолети не се посочва.

Първата информация за използването на полет на четири Су-57 в зоната на Северния военен окръг на Русия се появи преди година. Тогава ръководителят на Обединената авиостроителна корпорация Юрий Слюсар потвърди, че Су-57 се показва от най-добрата си страна в Северния военен окръг, а главнокомандващият на ВКС ген. Сергей Суровикин отбеляза, че Су-57, като част от военните действия в Украйна, решава "многостранни задачи за поразяване на въздушни и наземни цели".

Никой вече не говори за пристигането на подобни машини в зоната на Северния военен окръг. През август източник на ТАСС от отбранителната индустрия заяви, че се очаква Су-57 да бъде "преоборудван" с ракети за поразяване на високоскоростни въздушни цели на разстояние до 300 км.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Русия пусна серийно най-модерните си изтребители Су-57 и Су-35, праща ги на фронта в Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!