Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев: Направили сме нещата напълно професионално. Екипът на място е решил да взриви дрона, по снимки ще се опитаме да открием произхода му... (ако не се загубят)

От гледна точка на министерството на отбраната са спазени всички протоколи, това заяви преди заседанието на ресорната комисия в НС военният министър Тодор Тагарев. 

МРЕЖАТА СЕ ЗАЛИВА ОТ СМЯХ! Вижте как обезвреждат дрона край Тюленово - по потник и с цигара в уста (УНИКАЛНО ВИДЕО)

Експертът падна във водата. За малко да е върху дрона. Полицаят отгоре пуши цигара...Никой не е с обезопасителни костюми и специална техника. Ние сме народ, който по гащеризон и с цигара в уста обезвреждаме бомби!

Според Тагарев обаче по един случай не може да съдим за тенденция. От гледна точка на МО са спазени всички протоколи... В 11 ч. този боеприпас бе унищожен и няма основания за притеснения на когото и да било", подчерта Тагарев. Според него са спазени всички мерки за безопасност и никой не е пострадал. Както трябва сме направили нещата, напълно професионално, повтори министърът.

Екипът на място е взел решение да не поема риска да отделя боеприпаса от летателната част и е взривил целия дрон. Не разполагаме с дрона, а със снимки и остатъци, и по тях ще се опитаме да анализираме какъв е неговият произход. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев пред депутатите от парламентарната комисия по отбрана, предаде БТА.

Тошко Йорданов: Ако дронът беше руски, Тагарев щеше да е върху дрона, под дрона, с дрона и на снимки с дрона

Той е на изслушване в ресорната комисия за актуална информация във връзка с открития дрон с прикрепен към него боеприпас, край брега на Тюленово. По думите му едва ли ще може да бъде казано с пълна сигурност откъде идва дронът.

"Рыбарь": Дронът от Тюленово е украински "Довбуш Т10"

Той уточни, че с изявлението си, че ежеседмично се викат екипите за обезвреждане на боеприпаси не е имал предвид Черно море, или пък само за дронове, а за всякакви боеприпаси. Все още не е ясно откъде е дошъл дронът. "Очевидно е паднал във водата, течението го е извлякло край брега. Може да се е случило преди часове или дни, по-важно бе да бъде унищожен този боеприпас. Може би до 2 седмици да са минали" , добави Тагарев.

"За 7 месеца екипите са викани 34 пъти и са унищожени 127 боеприпаса от различен характер. Излизали са 161 военнослужещи и 68 единици техника", отчете министърът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев: Екипът на място е решил да взриви дрона, по снимки ще се опитаме да открием произхода му

Тагарев за обезвреждането на дрона: Направили сме нещата напълно професионално | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!