Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Рыбарь": Дронът от Тюленово е украински "Довбуш Т10"


Дронът от Тюленово е украински "Довбуш Т10"

epicenter.bg

Такива безпилотни летателни апарати, пълни с експлозиви, са били използвани при ударите по Белгород

Откриването на неидентифициран дрон на брега на Черно море близо до село Тюленово е основна тема в българските медии днес.

Към корпуса на безпилотния летателен апарат занаятчийски е била прикрепена и 82-милиметрова мина, чиято самоличност (по данни на българите) е неизвестна, пише Телеграм каналът  "Рыбарь", цитирано от "Гласове"


"Рыбарь": Дронът от Тюленово е украински "Довбуш Т10"

При разглеждане на формата на безпилотния летателен апарат, неговия фюзелаж и размах на крилата обаче може да се види прилика с украинския безпилотен летателен апарат "Довбуш Т10".

Такива безпилотни летателни апарати, пълни с експлозиви, са били използвани по време на ударите по Белгород.

По всичко личи, че дронът е кацнал на българския бряг от Крим. През последните седмици ВСУ започнаха да използват безпилотни летателни апарати от различни типове за нападения на полуострова, а "Довбуш" най-вероятно е бил свален от руските сили за радиоелектронна борба по време на един от набезите и е паднал във водата. 

Въпросният разбил се дрон не е бил регистриран от българските ПВО системи. "Това са трудни обекти за стандартните ПВО системи, защото говорим за летателни обекти с много малка площ и вероятно на много ниска височина. Не ми е докладвано нашата система за ПВО да го е регистрирала", добави министър Тагарев. 

Темата коментира и премиерът Денков. По думите му той би свикал съветът за сигурност към Министерски съвет само ако се окаже, че дронът е паднал директно на българска територия, но ако експертите заключат, че той се е разбил в морето далеч от българския бряг, то няма нужда от такива действия. 

"Президентът Радев е в Ню Йорк, не сме водили никакви разговори по въпроса", добави той по темата дали е водил диалог с държавния глава Румен Радев за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Рыбарь": Дронът от Тюленово е украински "Довбуш Т10"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!