Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПП за връзки с Алексей Петров: Спекулации, зад които стои нежеланието на Радев да има редовен кабинет

Иван Демерджиев: Алексей Петров бе архитект на управляващата ни сглобка

Алексей Петров е архитект на сглобката на сегашния кабинет. Повече от 5 години в България няма показно убийство. Хората от престъпния свят не си позволяват подобни действия, освен ако политическата обстановка не ги предпоставя. Това заяви бившият вътрешен министър Иван Демерджиев в ефира на Нова телевизия.

Цветан Цветанов: За влиянието на Алексей Петров в службите, питайте Кирил Петков

„Самият Алексей Петров е споделял, че е правил подобна среща - между Борисов и Петков. Ясно е, че това е факт. Да не забравяме, че...

ПП за връзки с Алексей Петров: Спекулации, зад които стои нежеланието на Радев да има редовен кабинет

„Не коментираме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма редовно правителство, за да се върнат „служебните” схеми, недосегаеми заради контрола върху службите за сигурност”. 

Това заявиха в позиция от ПП, след обвиненията за политически връзки на Алексей Петров с партията. 

„Напомняме, че все още главният секретар на МВР и шефът на ДАНС са назначения на служебното правителство и с подписа на президента Радев.

Киро, генерал Наско и татко Петко в паника след убийството на “гаранта на сглобката”

От ПП сме категорични, че промяна в службите е наложителна и ще работим, докато не я постигнем”, заявяват от ПП. 

Епицентър. бг припомня, че Алексей Петров и Петко Петков са били добри познати още от 80-те години на миналия век, когато и двамата са тренирали карате, както разкри наскор застреляният вчера бизнесмен. 

“Познавам Борисов, разбира се, познавам също и Петко Петков, бащата на Кирил Петков. Но аз няма как до такава степен да имам роля, която да определи кой да участва в правителство. Познавам и двамата покрай бойните изкуства”уточнява Петров своята роля в днешната власт в последното си интервю пред Би Ти Ви, докато текат преговорите за съставяне на правителство в началото на лятото. 

Петков и Петров са посредничили за среща на лидерите на ПП Кирил Петков и на ГЕРБ Бойко Борисов преди сформирането на правителството с ротационни премиери. Като според информация на сайта "Либерта" срещата се е състояла в Самоковския манастир в началото на май.

В сряда източници от ПП потвърдили  за такава среща. Според тях Алексей Петров уредил участието на Бойко Борисов, а Петко на сина си Кирил Петков, написа "24 часа". 

“Нормално е да си говорим и да изкоментираме нещо, но това не са официални разговори. С Бойко Борисов често си говорим за сигурност. Той поиска да се видим и да разговаряме. По отношение на сценарии, режисури по никакъв начин не участвам. Имам мнение и експертиза по някои въпроси. Известен съм с това, че изказвам мнението си много директно, но ще продължа да го правя, защото смятам, че е важно”, разказа Петров за ролята си приживе. 

В “Продължаваме промяната” са категорични, че Петров с авторитета си пред всички участници се е превърнал в “сглобка на сглобката”. Като допълнително се подчертава, че Алексей Петров е имал амбиции да се върне в ДАНС. Като се подчертава отново онова интервю пред Би Ти Ви, в което той изразява готовност да се върне в контраразузнаването, ако се даде приоритет на икономическата сигурност. 

От Цветан Цветанов до Иван Демерджиев - серия от политици, свързани със структурите за сигурност в миналото, лансираха твърдения, че Алексей Петров се е готвил да се върне в ДАНС при новото управление, където той работеше до 2009 г. като съветник на Петко Сертов по време на Тройната коалиция.

Цветанов обвърза твърдението си с отдавна заявените намерения на ПП-ДБ за реформа в службите, като намекна, че целта била Алексей Петров да бъде назначен, без Румен Радев да можел да го спре.

Иван Демерджиев директно обяви Петров за "архитект и гарант на сглобката" в кабинета" само заради собствените твърдения на бившата барета в медийни изяви. 

След убийството на "най-добрата барети" Румяна Ченалова, която беше съдия по делото срещу Алексей Петров, написа следното във Фейсбук:

"Ал. Петров имаше намерение и работеше по въпроса да се върне в ДАНС и то на ръководен пост. Това значи влияние, контрол и информация както в лична полза, така и за ПП ДБ.“ 

В едно от последните си интервюта Петров заяви, че "би отишъл в ДАНС", ако му се повери работата по "икономическата сигурност", но за "кратко време". Досега тези твърдения на Алексей Петров не бяха опровергавани.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Иван Демерджиев: Алексей Петров бе архитект на управляващата ни сглобка

ПП за връзки с Алексей Петров: Спекулации,зад които стои нежеланието на Радев да има редовен кабинет

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!