Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо половината от американските войници са обмисляли самоубийство (изследване)

Почти половината от американските войници са обмисляли самоубийство, откакто са започнали служба в американската армия, разкрива изследване на Американските ветерани от Ирак и Афганистан (IAVA) за 2022 г.

Това е огромен скок нагоре от деветте процента, които са заявили, че са мислили да отнемат живота си, преди да се запишат в армията.

Тази диаграма на Statista илюстрира растящ процент на военнослужещи на САЩ, които имат мисли за самоубийство.

Защо половината от американските войници са обмисляли самоубийство (изследване)

Според доклад от 2021 г. на Томас Хауърд Суит от Бостънския университет, процентът на самоубийствата сред активните военни и ветераните от войните след 11 септември се покачва през последните години. Докато същата тенденция може да се каже за широката общественост, в сферата на военните и ветераните това се случва с още по-бързи темпове.

След лична среща с президента Уудроу Уилсън, Троцки довежда в Русия с параход от САЩ 300 души, които се превръщат в гръбнака на първото комунистическо правителство

30 177  са самоубийствата сред военни на активна служба и ветераните от войните след 11 септември 2001 г.  – висока цифра в сравнение с броя на загиналите във войни на САЩ през този период. 7 057 американски военнослужещи са били убити във военни операции или 4 пъти по-малко от тези, които са се самоубили.

УБИЙСТВЕНА ИСТИНА за войната в Украйна, отвъд пропагандата. Фиаското на Байдън. Защо Западът скри Зеленски. България е в ужасяваща позиция, защото...

Западът не може да постигне никакви успехи с контраофанзивата, както и да спре разпада си: Мажд за Критично

Причините, с които се търси обяснение за по-високите нива на самоубийства сред военните и ветераните, включват високото излагане на травма, стрес, военна култура и обучение.

Диляна Гайтанджиева за пропагандата, бруталната цензура, граничеща с тоталитаризъм, за войната и след нея…

Статия на Лавров: Инсценировката като метод на западната политика

Такива високи нива на самоубийства, заключава Томас Суит от Бостънския университет, бележат „провала на правителството на САЩ и американското общество да управляват разходите за психично здраве от настоящите ни конфликти“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Защо половината от американските войници са обмисляли самоубийство (изследване)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!