Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Евакуират част от Москва след нощна атака с украински безпилотни самолети (видео, снимки)

Украински безпилотни самолети атакуваха Москва през нощта, обяви кметът на града Сергей Собянин, предадоха световните агенции. Жертви няма, допълни той.

"Тази нощ е имало нападение от украински безпилотни самолети. Фасадите на две високи сгради с офиси бяха леко повредени. Няма жертви или пострадали", написа Собянин в Телеграм.

Западът искал от Киев да види военни резултати. Иначе ще има последствия

Путин: Украинските сили са спрени във всички посоки. Относно арестите "за написани думи", в Украйна разстрелват за такива неща

Скот Ритър: Контраофанзивата приключи

Ето как правителството на "Америка за България" ще ни вкара във война с Русия. Западът не иска децата си в ковчези, но нашите деца...: Георги Марков ШОКИРАЩО пред ПИК

Преди два дни Собянин съобщи за опит за нападение с вражески дрон, който бил свален от силите на руското министерство на отбраната, добавя БТА.

Същевременно стана ясно, че е в ход евакуация на цялата зона "Москва сити" в московската столица. Целта на евакуацията е проверка на сградите. Именно в тази зона се намират двете повредени при атаката с дронове високи сгради, за които съобщи Собянин.

Министерството на отбраната на Русия поясни, че Украйна се е опитала да атакува обекти в Москва с безпилотни летателни апарати, като един дрон е бил унищожен във въздуха над територията на Одинцовски район на Московска област.

Други два дрона също са били прехванати и обезвредени със средства за водене на електронна война. Те са загубили контрол и са се разбили на територията на зоната "Москва сити", предаде ТАСС.

Един охранител е пострадал при атаката по високата административна сграда "Око 2" в "Москва сити", съобщиха службите за действия при извънредни ситуации. Избити са стъклата на етажи от първи до четвърти.

Снимка: AP/БТА

По-рано бе съобщено, че е била атакувана и сградата "IQ-квартал" в същата зона, като на нивото на петия и шестия етаж са били изпочупени стъклата.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Заради възникналото извънредно положение бяха временно преустановени полетите от и до летище "Внуково". Малко по-късно то поднови работа, като преди това самолетите се пренасочваха за известно време към други летища.

Два безпилотни самолета, участвали в атака срещу Москва, са свалени в западната част на Подмосковието, предаде ТАСС, като се позова на представител от руските служби за сигурност.

"В западната част на Московска област силите за противовъздушна отбрана отблъснаха нападение от два безпилотни самолета", заяви източникът, цитиран от БТА.

Установяват се целите, които двата дрона е трябвало да атакуват.

Същевременно стана ясно, че във въздушната зона на Москва е въведено временно ограничение на всякакви въздухоплавателни средства, предаде ТАСС, като се позова на службите за извънредни ситуации.

Украинските сили обявиха, че са извършили успешен удар по Чонгарския мост

Украинските сили обявиха, че са извършили успешен удар по Чонгарския мост, който свързва Южна Украйна с Кримския полуостров, съобщиха украинските агенции Укринформ и Униан.

Новината е съобщена във Фейсбук от отдела за стратегически комуникации към Канцеларията на главнокомандващия въоръжените сили на Украйна, посочва Укринформ. В съобщените се пояснява, че ударът е бил нанесен тази сутрин, добавя БТА.

Назначеният от руските власти губернатор на окупираните части на Херсонска област Владимир Салдо заяви днес, че железопътна линия между Крим и окупираните части на областта е била атакувана с ракети с голям обсег "Сторм шадоу". Според него руските сили са прехванали всички 12 ракети.

Украинската заместник-министърка на отбраната Ханна Малиар заяви, че украинската армия е постигнала напредък в района на Бахмут, превзет от руските сили през май. Напредъкът бил постепенен, но сигурен в южно направление към градовете Мелитопол и Бердянск, предаде ДПА.

Същевременно Укринформ съобщава, че в Мариупол е отекнала експлозия днес. Близо до автобусна спирка в града се издигал дим, съобщиха представители на местните власти. В момента се изясняват подробности за взрива.

Москва твърди, че е отразила украинска атака с дронове срещу Крим

Руското министерство на отбраната заяви тази сутрин, че руските сили са отразили през нощта атака, извършена с 25 украински дрона срещу анексирания от Москва полуостров Крим, предаде Франс прес.

"Шестнадесет украински дрона бяха унищожени от противовъздушната отбрана", се казва в изявление на министерството, цитирано от БТА.

"Други девет украински дрона бяха неутрализирани със средства за електронна борба и се разбиха в Черно море", добави министерството, като уточни, че атаката не е взела жертви.

Киев, който започна контранастъпление в началото на юни, за да си върне земите, завладени от Москва, обявява намерението си да си върне по-специално Крим, който Русия едностранно присъедини към територията си през 2014 г.

Освен това руските власти съобщиха по-рано днес за нощна атака с украински дронове срещу Москва, която според тях е била осуетена, без да вземе жертви. Международното летище в руската столица беше затворено за кратко, посочва АФП.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Евакуират част от Москва след нощна атака с украински безпилотни самолети (снимки) | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!