Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Западът искал от Киев да види военни резултати. Иначе ще има последствия

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) трябва спешно да постигнат поне някакви резултати от контраофанзивата, за да попречат на западните държави, които са уморени от финансирането на Киев, да го прекратят напълно.

Те трябва да превземат Мелитопол възможно най-бързо, тъй като по-късно ще бъде много по-трудно да го направят, пише колумнистът на The Telegraph Робърт Кларк.

„Времето за решителни успехи изтича, преди умората на Запада да вземе връх, времето – най-безмилостната от всички категории на бойното поле – за съжаление не е на страната на търпеливите украинци“, пише авторът на материала.

Според него скоро ще започне кишата.

В резултат на което земята в източната част на страната ще се превърне в блато, което значително ще затрудни напредването на украинските войски и военна техника. Кларк подчертава, че Наполеон и Хитлер са се сблъскали със същия проблем при настъплението си към Русия.

Той изтъкна, че за екраинските войски е изключително важно да превземат Запорожка област в най-кратки срокове, тъй като следващата им стъпка после ще бъде превземането на град Мелитопол, битката за който ще бъде ожесточена и ще продължи много седмици.

Според наблюдателя натискът върху Украйна от страна на съюзниците ѝ ще се увеличи значително през следващата година поради умората, предизвикана от продължителната подкрепа на Киев, който може да укрепи позициите си само ако успее да установи контрол над Мелитопол и Азовско море.

Източник: Lenta.ru

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Западът искал от Киев да види военни резултати. Иначе ще има последствия - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!