Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Медиана": Близо 50% са разочаровани от кабинета на Денков, 47% се страхуват да не бъдем въвлечени в световна война

Сорос: НАТО да използва източноевропейски, не западни войници, чувалите с трупове не се приемат добре на запад

Кенеди-младши: САЩ са във фактическа война с Русия, която има хиляда ядрени бомби в повече

Путин: САЩ, НАТО и Украйна отказват да преговарят с Русия

Ето как правителството на "Америка за България" ще ни вкара във война с Русия. Западът не иска децата си в ковчези, но нашите деца...: Георги Марков ШОКИРАЩО пред ПИК

47% от анкетираните българи са разочаровани от правителството на Николай Денков. Също такъв процент от сънародниците ни са разтревожени от възможността страната ни да бъде въвлечена в нова световна война. Това показват резултати от последно проучване на агенция "Медиана", проведено в периода между 18 и 24 юли сред 976 човека чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната.

Според последното проучване на "Медиана" за ГЕРБ биха гласували 23,3%, за ПП-ДБ - 18%, за "възраждане" - 15,4%, за ДПС - 12,9%, за БСП - 9% и за ИТН - 5,4%.

Като цяло изследването очертава навлизането на страната в нов тип политическа криза. Предишната криза беше продукт на конфронтацията между партиите и невъзможността им да постигнат минимален консенсус и да съставят правителство. В крайна сметка партиите постигнаха някакъв консенсус, който обаче влиза в остро противоречие с волята и очакванията на мнозинството от избирателите, които заявяват – „Това не е наше правителство!“ 

47% от анкетираните са разочаровани от правителството на Денков, като то вдъхва надежда на едва 20% от респондентите. 33% са заявили, че не могат да преценят.

Президентът Румен Радев се ползва с доверието на 53% от участвалите в анкетата, следван от Бойко Борисов - 29%, Костадин Костадинов и Корнелия Нинова (с по 23%), Слави Трифонов (18%), Кирил Петков, Мустафа Карадайъ, Николай Денков, Асен Василев и Стефан Янев се ползват с доверието на 17% от респондентите.

50% от анкетираните от "Медиана" смятат, че трябва да се проведе референдум преди влизането на България в еврозоната и смяната на лева с евро, като 59% смятат, че не е добре да има въвеждане на еврото в близките 2-3 години, а 60% биха гласували на подобен референдум за запазване на лева.

Основната промяна в обществените нагласи е повишената тревожност по отношение на опасността от глобална, световна война, отчита проучването на "Медиана". Само за три месеца хората, които смятат, че има сериозна опасност от световна война (в която и България ще бъде "засмукана") се е увеличил с 16% и вече това са близо половината от пълнолетното население (47%). 

Източници: БНР, dnes.dir.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Медиана": Близо 50% са разочаровани от кабинета на Денков, 47% се страхуват да не бъдем въвлечени в световна война | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!