Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Посланикът Кенет Мертен обсъди "Свързаността и сигурността в региона" на среща с министър Георги Гвоздейков

Снимка: Министерството на транспорта и съобщенията

Отново по традиция сме от губещата страна. Струва ми се, че наистина ни приготвят за изгорена земя. Ще ви кажа и защо мисля така

Стратегическата свързаност Север-Юг и Изток-Запад бе обсъдена на среща на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков с посланика на САЩ в София Кенет Мертен, провела се днес. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Усилията на България да развива транспортните връзки със съседните държави, допринасят както за икономическото развитие, така и за сигурността в целия регион е общото мнение на двамата след разговорите.

Кенеди-младши: САЩ са във фактическа война с Русия, която има хиляда ядрени бомби в повече

Бенедикт Кайзер: Американската доминация е най-голямата заплаха за Германия

Българската страна полага значителни усилия за изграждането на транспортен Коридор VIII, каза министър Гвоздейков. Този проект е от ключово значение за свързаността и икономическия просперитет на региона. Направлението представлява много важна връзка по оста Изток-Запад, свързваща България, Република Северна Македония, Албания и Италия, бе подчертано по време на разговора. 

Документи за бонуси на Пентагона потвърждават присъствието на американски военни в Украйна

България и Гърция продължават съвместната си работа по реализацията на мултимодалния коридор Sea2Sea. Проектът ще осигури железопътна връзка между гръцките пристанища на Егейско море, българските пристанища на Черно море и река Дунав. От важно значение е реализирането на коридора по отношение на развитието на свързаността по направлението север-юг, особено в настоящата динамична международна обстановка.  

Източният фланг на НАТО се готви за пълномащабна война. В България ще бъде разположена цяла дивизия

Боян Чуков: САЩ се готвят да се оттеглят от Украйна, прехвърлят горещия картоф на васалните европейци

През тази седмица посланик Кенет Мертен взе участие в организирано от Атлантическия клуб в България събитие, на което отбеляза, че стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно от всякога. Посланикът отбеляза постоянно разширяващите се връзки в различни видове сектори, както и навършващите се 120 години дипломатически отношения между България и САЩ. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: БТА :: Свързаността и сигурността в региона обсъдиха на среща министър Георги Гвоздейков и посланик Кенет Мертен

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!