Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Документи за бонуси на Пентагона потвърждават присъствието на американски военни в Украйна


Снимка: Армия на САЩ

Армията на САЩ  е разрешила допълнително заплащане за опасност на американски войници, служещи в Украйна, съобщи Army Times, като цитира документи на Пентагона.

US troops in Ukraine can now earn hazard pay

Бонусът, известен като заплащане за непосредствена опасност, се предлага на войници, които служат в райони, където могат да бъдат наранени от вражески огън или мини, бунтове, гражданска война или тероризъм.

Американските военни в Украйна вече могат да печелят допълнителни $7,50 на ден, като общата сума не трябва да надвишава $225 на месец, в допълнение към основната заплата. Военните, които отговарят на изискванията, ще получат бонуса със задна дата от 24 април 2022 г.

Гриър Мартин, временно изпълняващ длъжността помощник държавен секретар по въпросите на военната сила на САЩ, е одобрил промяната със заповед от 13 юли. Military Times съобщи, че потвърждава автентичността на документите.

Силите на САЩ вече могат да получават отделна надбавка от 150 долара, известна като заплащане за работа в трудности, за работа в Украйна. Тази сума ще падне до $100 всеки месец, когато се комбинира с новия бонус, се казва в документите, което означава, че военните могат да спечелят $325 общо месечно възнаграждение за опасност. Това прави около 10 долара на ден.

Заплащането е със задна дата, за да се приведе в съответствие с паралелното решение на Държавния департамент да предложи заплащане за опасност на служители в Украйна от април 2022 г.

Пентагонът каза, че малък брой американски войници са разположени в американското посолство в Киев, като работят като част от сигурността и отчитат военно оборудване за милиарди долари, което САЩ изпращат в Украйна.

Американски екип за специални операции, работещ в посолството, помага на украинските войски с разузнавателни операции и осигурява сигурност за високопоставени посетители, но не се бие заедно с украинските войски на бойното поле, съобщи ABC News през април.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Документи за бонуси на Пентагона потвърждават присъствието на американски военни в Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!