Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Слабият“ Европейски съюз упорито следва посоката си на движение към федерализъм и се опитва да отмени правителствата, които имат намерение да запазят демокрацията на националните държави. За това предупреди унгарският министър-председател Виктор Орбан в знакова реч в събота.

Предлагайки своите виждания за настоящото състояние на европейската политика в Свободния летен университет „Балваньос“ в румънския град Туснафюрдо, унгарският лидер разкритикува Брюксел за непрекъснатите му атаки срещу унгарската демокрация.

„ЕС е или империя, или на нациите. Не трябва да си правим никакви илюзии: Федералистите се опитват да ни изтласкат“, заяви Орбан.

„Те открито искаха смяна на правителството в Унгария“, каза Орбан за еврократите в Брюксел и добави, че те искат същото и в Полша преди парламентарните избори по-късно тази година.

Унгарският лидер изрази съжаление за упадъка на Вишеградския алианс, заявявайки, че Чехия е паднала в ръцете на федералистите, а Словакия върви по същия път.

„Чехите по същество преминаха на другата страна, а Словакия е разколебана. Само поляците и унгарците се държат“, добави той, което предизвика възмущение сред водещи чешки правителствени служители.

„ЕС отхвърля християнското наследство, извършва подмяна на населението си чрез миграция и  LGBTQ офанзива“, добави той, заявявайки, че унгарското правителство ще продължи да се бори за консервативните ценности на целия европейски континент в лицето на прогресивните и либералните идеологии.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

„Ние не искаме всички да имат една и съща вяра или семеен живот, но настояваме да имаме обща култура и ще я защитаваме на всяка цена.“

Балансът на силите се измества от Запада на Изток, а настоящите тенденции по отношение на икономическата, технологичната и военната мощ „са в полза на Азия“, добави той.

„Нямаме избор; обичаме Европа, тя е наша и трябва да се борим“, добави унгарският премиер.

Орбан изнъкна, че въпреки кризата от коронавируса и войната в Украйна, правителството му е допринесло за утрояване на унгарската икономика през последните 13 години и е „на път“ да достигне стойност от 160 трилиона унгарски форинта (422 милиарда евро) БВП до 2030 г.

Източник: RMX news

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Орбан: ЕС отхвърля християнското наследство, подменя населението си чрез миграция и LGBTQ офанзива - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!