Следвайте "Буднаера" в Телеграм

А думата корупция изчезна от българската политика и предизборната реторика, що ли?

А думата корупция изчезна от българската политика и предизборната реторика, що ли?

ГЕРБ управляват София от 2005 г. - гигантски корупционни схеми, пълно управленско сливане на мутри и държава, раздаването и разграбване на публичната собственост и публичните ресурси от олигарси (новата по-прилична дума за мутри).

Днес наблюдавам вече с отегчение привидното съревнование между двата десни избора за кмет на София.

В. Лилков - представител на т.нар. синя аристокрация (няма по-нелепо определение за мушмороците, които се прегърнаха по удобство още преди 10 години с ГЕРБ)

В. Терзиев - представител на десния комсомол от ПП и ДБ, който комсомол три пъти нахлуваше във властта, най-често чрез ГЕРБ, веднъж чрез Радев, уж борейки се с корупцията и с лозунга "няма дясно, няма ляво".

Днес те твърдят, че не бива да гледаме в миналото, а към бъдещето. Аз това напълно го разбирам - че как да погледнам в миналото, като там наднича коалиционния партньор ГЕРБ.

Дали има някаква разлика между Терзиев и Лилков?

Не!

И двамата са продукт на посолството.

Лилков е с излъчване на стар обигран администратор - и това след 18 г. управление на ГЕРБ в София. Най-важното - чисто минало от ДС - сам се изтъква.

Терзиев - с нула опит в градоустройство и градско управление, но изявен харизматик популист ала Кирил Петков (преди година и половина това минаваше за позитивно). С тежко родствено минало, но с плам да построи живота нов.

Какво ги различава: административния опит и принадлежност на роднините към ДС.

Какво ги обединява: посолството (ГЕРБ, ППДБ и ДСБ) и най-вече общата реторика, която трябва да отклони вниманието на публиката от темата за корупцията и неприличното съешаване с мафията чрез антнирадев "спийч" и антипутин "спийч", щото, нали са евроантлантици всички по подразбиране.

Много е симпатично (иначе унизително) как мафията се оказа евроантлантическа и правилна за посолството.

Така че - дали е Лилков, или Терзиев за мен особена разлика няма.

Valio Genev
От едно тесто са

May be an image of 2 people and text that says 'борис бонев-внук на станиш бонев бивш член на цк на бкп. настимир ананиев-внук на Hopa ананиева,бивш член на цк на бкп'

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Управлението на Столична община е добре организирана мрежа от взаимосвързаности на корпорации, спонсори, олигарси и прочие. Кой ще е кмет от изброените по-горе е напълно еднакво особено в едно - и двамата ще угаждат на антикомунистите от седмия ден поради недъзи в биографиите - единият от род на шефове на ДС, другият със съмнения, че твърде дълго си е играл с ГЕРБ. Пък и двамата имат нужда от кресливостта на жълтопаветието, което с всеки изминал ден все по-всеотдайно изпира ББ, корупцията, мафията, олигархията - абе всичко, което им се нареди от посолството.

Така че от двамата, за да се доказват пред посолството и техния мегафон - жълтопаветието, ще получим по равни огромни порции див антикомунизъм и нищо повече, но никога ни дума за борба с корупцията и разкриване на корупционните схеми на Герп и сие.

Та, ако искате да сте полезни в някакви дебати с тях, ако бъдете допуснати, разбира се, винаги ги питайте - ще разкриете ли корупционните схеми на Герп и има ли такива изобщо? А можете ли да ни ги посочите, например? Не че думата прави дупка при нашите политици - все пак К. Петков и Василев с това нахлуха във властта, помните, нали?

Искам само да напомня - София винаги е била синя. Престъпленията спрямо нея започнаха още в зората на т.нар. демокрация с Янчулев, който действаше като башибозук. Но същинският играч беше сардоникът Стефан Софиянски. Неговите схеми бяха прегърнати от Бойко Б., той канализира групировките, поочисти нЕкои другари и довърши схемите,!

А Бойко е десен евроантлантик - нали така, драги антикомунизди от седмия ден? Няма да е удобно сега точно нещо да го преследват за корупция, нали?

Най-важното е, че има още какво да се доразграби от София, пък и от миналата година имаме рекордни 2 млрд. от бюджета, които се изливат на година в СО. Допълнително все още има и много общинска собственост, общински предприятия, фирми, проекти и прочие. Така че има за кражбИ още много! Както и за застрояване, щото строителната мафия е уан оф дъ биг спонсор на партиите. Или не знаехте това? М?

Гергана Пирозова

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: А думата корупция изчезна от българската... - Gergana Pirozova | Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!