Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕС осигурява стабилно финансиране на Украйна в следващите 30 години

ЕС се съгласи да предостави 18 милиарда евро макрофинансова помощ на Украйна

Европейският съюз потвърди готовността си да осигури, заедно със своите международни партньори и финансови институции, стабилна и предвидима финансова подкрепа за Украйна за следващите години, която ще бъде предназначена, включително за следвоенното възстановяване на страната.

„Къде са парите?“: Орбан сравни източената хазна на ЕС с филма „Криминале“

HSBC: САЩ влизат в рецесия тази година, Европа ще ги последва догодина

„Дойче Банк“: Задава се вълна от фалити в Европа и САЩ

Както съобщава Ukrinform, това се посочва в текста на заключенията на Европейския съвет относно Украйна и сигурността и отбраната, приети на срещата на държавните и правителствените ръководители на ЕС в Брюксел в четвъртък.

„Европейският съвет подчертава необходимостта да осигури, заедно с партньорите, стабилна, предвидима и устойчива финансова подкрепа за Украйна за идните години. Европейският съвет повтаря своя призив към Европейската инвестиционна банка, в тясно сътрудничество с Комисията и международните финансови институции, да засили подкрепата си за най-спешните инфраструктурни нужди на Украйна“, се казва в документа. 

„Европейският съвет направи равносметка на извършената работа по отношение на замразяването на руските активи и приканва Съвета, върховния представител и Комисията да продължат работата в съответствие с правото на ЕС и международното право и в координация с партньорите“, гласи резолюцията.

Както беше съобщено, ЕС се съгласи да предостави 18 милиарда евро макрофинансова помощ на Украйна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ЕС осигурява стабилно финансиране на Украйна в следващите 30 години

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!