Румен Радев демонстративно напусна парламента преди новоналоженото правителство да положи клетва


lupa.bg

Румен Радев си тръгва от Народното събрание секунди преди новото правителство да положи клетва

Секунди по-късно, след известно недоумение, заедно с него си тръгнаха и министрите от служебното му правителство. Гълъб Донев и останалите членове на служебния кабинет напуснаха залата, напук на По$

Президентът Румен Радев демонстративно напусна парламента преди новоналоженото от По$ правителство да положи клетва.

Надявам се коалицията да не предава националните интереси, както предаде избирателите си, каза президентът

Тагарев стана военен министър и веднага обеща нова военна помощ на Украйна

Таблетките калиев йодид, предназначени за радиационна защита на населението са доставени в базите на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“

КОЛКО Е ОПАСНО ДА СИ ПРОСТ!

"На всичко е ясно, че България трябва да има редовно правителство и работещ парламент, но това правителство е формирано с изключително тежки компромиси, които засягат дълбоко устоите на демокрацията в политика. Това вещае рискове и несигурност", обясни Радев на излизане от парламента.

"Надявам се правителството да не предава националните интереси, така както лидерите на новата коалиция предадоха доверието на своите избиратели", каза той пред журналисти преди началото на извънредното пленарно заседание на парламента.

При връчването на втория мандат на Николай Денков президентът посочи на коалицията на П, че според него мандатът не трябва да се реализира.

"Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисля изборите, а изборите са основата на демокрацията", коментира Радев. 

Той посочи, че ГЕРБ, "Продължаваме Промяната“ и "Демократична България“ са били опоненти, а сега, по думите му, избирателите им са измамени.

Радев смята, че политиката не е само намиране на мнозинство, а е преди всичко ценност.

"Гласуването днес ще покаже дали народните представители от тези партии, дали всички те, са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващ", каза още президентът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!