Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев стана военен министър и веднага обеща нова военна помощ на Украйна

България да предостави нова военна помощ на Украйна, за да продължи отбраната си срещу руската агресия, обеща при встъпването си в длъжност новият министър на отбраната Тодор Тагарев.

Тагарев е бил сътрудник в МО на Украйна през 2009, 2010 и 2011 г., обявиха лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и бившият вътрешен министър Румен Петков.

На профила на новия министър във Фейсбук също е поствено украинското, а не българското знаме.

Помощта обаче няма да уврежда българските отбранителни способности, твърди Тагарев. Ето какво каза новият министър при встъпването си в длъжност:

„Моите намерения първоначално са в три отношения. Първото е да продължим с усилията за укрепване на отбранителните способности на страната. Да се надяваме, че изискванията за еврозоната няма да засегнат бюджета на отбраната. Ще работим заедно за превъоръжаване на армията. Но най-важното са хората. За мен всеки човек е ценен, няма никакви намерения в правителството по отношение на хората в отбраната.

Вторият момент е приносът на нашата армия за сигурността в Черно море. Няма как, докато до нашите граници е толкова мощна държава като Русия и тя напада суверенна страна, това да води до някаква сигурност. Сигурност ще има, когато и последният окупатор напусне Украйна. Трябва да окажем помощ на Украйна да продължи своята контраофанзива.

Третото е въпросът за гражданско-военните отношения и гражданския контрол. Този проблем е видим и има сериозни предизвикателства и вярвам, че заедно ще работим да докажем, че България е модерна страна“, заяви Тагарев пред събралите се да го посрещнат висши военни.

Таблетките калиев йодид, предназначени за радиационна защита на населението са доставени в базите на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев стана военен министър и веднага обеща нова военна помощ на Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!