Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПРИЗНАНИЕ за ЗАСЛУГИ: Депутат от ДБ се похвали с грамота от храбрия украински батальон „Азов“


Източник: Ивайло Мирчев/Twitter

Депутатът от ДБ Ивайло Мирчев от 48-ото Народно събрание се похвали в социалната мрежа Туитър с грамота от украинския националистически батальон „Азов“.

Политикът от ДБ публикува снимка на грамота, на която е написано: „Благодарност на Ивайло Мирчев за съдействие в делото за защита на украинската държава и подкрепа на боеспособността на азовските части на отбранителните сили на Украйна“. Грамотата е подписана от Oлег Петренко, координатор на проекта „Подкрепете Азов“ (Support Azov).

Не е ясно какво е направил Ивайло Мирчев, за да получи тази грамота, но справка на сайта на Support Azov показва, че проектът събира пари за бойците от „Азов“. Oт грамотата не става ясно как точно политикът е „подкрепил“ националистическия батальон в Украйна.

May be an image of 1 person and text
Facebook

Сайтът събира пари от цял свят в различни валути, като обяснението е, че са нужни за бронежилетки, генератори, дронове, ремонт на автомобили, моторни триони и брадви, които според обяснението са необходими за строежа на укрепления. На сайта също така е записано, че парите са нужни за освободените от плен бойци от Азов и семействата им.

На сайта е написано, че в Украйна е регистрирана благотворителната фондация със същото име и че тя събира пари само за бойците от „Азов“, т.е. българският депутат е помогнал на „Азов“.

КРАЙНО УЧУДВАЩО през 2018 г. американският Конгрес разпространи „фалшива новина“, че е забранил оръжия на САЩ да бъдат пращани на „Азов“ заради крайната им идеология.

Congress bans arms to Ukraine militia linked to neo-Nazis | The Hill

Сега разбира се това се оказва „фалшива новина“ разпространена от американският Конгрес и западни медии.

НЕВЕРОЯТНО: Цели 26% от американците вярват на медиите: „Галъп“

Американските медии лъжат според половината от американците: Gallup

Договор за $749 387 с Пентагона разобличава лъжата за „независимите“ фактчекъри

Източник/ци: obektivno.bg - Депутат от ДБ се похвали с грамота от украинския батальон „Азов“, санкциониран от Конгреса на САЩ през 2018 г.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!