Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американските медии лъжат според половината от американците: Gallup

Социологическо проучване на Gallup и Knight Foundation подчертава спадащото доверие на американците в новинарските медии. Американските медии лъжат, смятат половината от гражданите на САЩ, показва проучването.

Според анкетата половината американци смятат, че средствата за масова информация дезинформират със своите репортажи.  Проучването на Gallup/Knight Foundation установи, че само 26% от американците имат благоприятно мнение за новинарските медии, най-ниската цифра, регистрирана в петгодишната история на проучването. 53% имат изрично неблагоприятно мнение.

Най-забележителната цифра е, че 50% от американците смятат, че „повечето национални новинарски организации възнамеряват да заблудят, дезинформират или убедят обществеността“.

Американските медии лъжат смятат половината от американците Gallup

Не само че половината американци смятат, че новинарските медии не успяват да информират адекватно обществото, но и те вярват, че медиите активно работят, за да заблудят обществото.

76% от анкетираните смятат, че „новинарските организации са преди всичко бизнес, мотивиран от финансовите си интереси и цели“.

Според данните от проучването анкетираните са на мнение, че стимулите на бизнеса корумпират по-висшата цел на журналистиката – да казва истината.

Източник от НАТО: Американски водолази участваха във взривяването на "Северен поток"

Източник/ци: Американските медии лъжат според половината от американците: Gallup

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!