Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лютеницата стигна червения хайвер. Скоро предстои да им опитаме и смлените хлебарки, щурци и какавиди. Събудете се!

Evgeni Minchev PR

Лютеницата стигна червения хайвер.
За Бога, братя, отмъстете им...
от Евгени Минчев
Идвам от кварталната бакалия! Спекулата е новият „министър“ на продоволствията. Цените стават безбожни. Съгласни ли сте? Затова чисто и просто не купувайте. Или следете цените, защото етикетите, като щури се сменят всеки час. Каквото и да е поскъпването на тока и суровините, нямам информация повишението да е 100 или 200%. Не се заглеждам по етикетите, но явно увеличението е толкова нахално, че ми избожда очите. Не искам да сравнявам София с Лондон или други котловинни полета, но все пак в България хората имат ниски доходи. Но явно и огромен потребителски стомах, след като бакалиите още не са фалирали. Нещо, което съм вземал за 2.80 лв. доскоро, вече е 5.40. А предстои това да се преобразува в евро. Спрете се, санким. И започвам да шаря с очи, за да намеря същото на по- изгодна цена, не защото не мога да си го позволя а защото не искам да подкрепям и насърчавам спекулата. Електричеството за бизнеса било хвръкнало три пъти нагоре- добре. Но как не видях нито една организация на собственици, магазинери, производители и прочие, да направи ефективен митинг или друга демонстрация. Да затвори магазини, да откаже стоки на ненормално високи цени. Да обяви бойкот на артикули, които са ненужни и ненужно скъпи. Като погледне човек- има толкова излишни от тях, толкова лактоза, захар, тесто. Да вървят по дяволите, да вървят в уличните варели, да вървят на майната си. Трябва да дисциплинираме стомасите и умовете си, трябва да ги озаптим откъм алчност и угаждане на всеки наш хранителен каприз. Ама, какво да ядем... Ако бях онзи ватман, щях да изтърся някаква неуместна шега. Но сега всичко е в ръцете на нашите решения а те са отказ от излишно купуване. Старателно пресмятане на разходите, независимо скромни или щедри са финансовите ни възможности. Трябва да се спре спекулата и лъжата в този измислен процес. За Бога, братя, събудете се и събудете с реакциите си онези, които грабят от вас. А цената на лютеницата /знаем какво има в нея/ , вече гони цените на червения хайвер. Скоро предстои да им опитаме и смлените хлебарки, щурци и какавиди. Събудете се!

Мисля, че светът наистина е полудял. Ще ядем насекоми по препоръка и настояване на изтънчените европейци

Така е не разбрах, какво ни липсваше в менюто и храната, че се стигна до там ЕС да умува, дали да чоплим скакалци или не?

Тези, които ядат червеи са ми ясни, но тези, които лапат зелени мухи, вегани ли са или не? Щото...

Жълт брашнян червей, скакалец, щурец и бръмбар ще се добавят в хляба и десертите у нас. Влагали сме ги в колбаси. Не бива да

Кой плати 1 млн. евро за лобизъм в ЕК, за да ядем храни с насекоми (ДОКУМЕНТИ)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!