Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Николай Бареков: Схемата на NEXO е проста. Ето я в три стъпки:

Николай Бареков Буден Журналист

Схемата на NEXO е проста. Ето я в три стъпки.

1. Зарибяват клиенти с високи лихви.

2. Крадат им разни суми от сметките като им обявяват постфактум нови условия.

Който мрънка, му закриват акаунта и му прибират всичко вложено, даже му пребъркват за последно и банковата сметка, разполагайки с личните му данни. Ограбват нарочно само чужденци, за да им е широко около врата в София и ползват гладни българчета за шашмите, за да минават по-тънко и без да им задават въпроси.

3. NEXO прехвърля откраднатите пари в чисто нови кухи дружества и през тях купува основно имоти в Дубай, Карибите, Швейцария, България и цял свят. Също купуват диаманти, ценни картини и политици.

Елементарно, но работи. Колкото е по-нагла лъжата, толкова по-реалистично изглежда.

По същата схема шарлатаните Кирил Петков и Асен Василев откраднаха цяла държава. Радев ги направи служебни министри и те използваха това като мостра, за да се продадат на пазара на шарани още на следващите избори. То не бяха празни язовири, мостове над Дунав, тунели под Шипка. Има ли балъци, ще има и тарикати. Да видим сега ще има ли и възмедие.

Баба Ванга: Нека знаят всички, че нищо не остава неизплатено на този свят. Хората вършат престъпления и мислят, че никой не ги е видял. Не е така! Всичко се вижда и идва време, когато провинилият се трябва да плати!

Връзката между здравето и морала

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!