Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полудяваме бавно, неусетно дори... Военните...

Emil Vasilev

Полудяваме бавно, неусетно дори... Военните духови оркестри ще трябва да заплащат авторски права на наследниците на композиторите, които са създали военните ни маршове.

Ако утре ще трябва пак да се бием /не дай си Боже/, 

Частична мобилизация очаква Европа, каза началникът на Генералния щаб на чешката армия

Като как я мислят нашите управляващи, че ще привикат на "военни сборове" - разбирайте запас български мъже прослужили военна служба??

САЩ отново търсят майка си по света

дали атаката на нож ще бъде преустановена, защото полковият оркестър няма авторски права за "Велик е нашият войник"?

Не е луд обаче който яде баницата, а този който му я дава. За да стигаме до подобен род куриози на Нова година да не можем да изиграем дори едно Дунавско хоро, кой е виновен - тъпият закон за авторското право, дето хиляда пъти е поправян от некомпетентни хора под лобистки натиск, или лакомниците от "Музикаутор", дето събират постъпленията по него?

Отговорът ще блесне с пълна сила ако някой си направи труда да види кой стои за "Музикаутор" и дали това не са няколко "назначени капиталисти", на които и Илия Павлов от Мултигруп /ако беше жив/ щеше да им завиди на млекодайната обществена бозка, дето са им заврели в устата.

Ако изобщо имахме държава, някой досега трябваше да е спрял подигравките с националното ни достойнство и идентичност, произхождащи от една частна организация /"Музикаутор"/, станала пословична с лакомията си.

Тия отзад обаче, които зад фасадата на "Музикаутор" прибират парсата и вече са мултимилионери, надали някой някога ще им направи нещо. Нали се отчитат където трябва. Във всеки случай най-малко на творците.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!