Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Частична мобилизация очаква Европа, каза началникът на Генералния щаб на чешката армия

Йордан Халачев

Частична мобилизация очаква Европа, каза началникът на Генералния щаб на чешката армия.

Във военния конфликт в Европа, силите само на професионална армия няма да са достатъчни,заяви в интервю за ЧТА началникът на Генералния щаб на чешката армия генерал-майор Карел Регка.Ще се извърши "частична мобилизация на хора и техника".

„Ако потенциално се бием с някого в голяма война в обозримо бъдеще, с изключение на някои терористични групи, тогава това ще бъде Русия“, каза генерал-майор Карел Регка.

Според него в случай на война между НАТО и Русия, на източния фланг на алианса, извън територията на Чехия, това моментално ще се отрази на Чехия и участието само на нейната професионална армия не би било достатъчно.

„Цялото общество ще трябва да се включи, ще бъде необходимо най-малкото да се извърши частична мобилизация както на хора, така и на материални ресурси“, каза генералът.

Според генерала конфликтът в Украйна доведе до промяна в мисленето на западното общество, което започна да допуска възможността за война в Европа. Страните от НАТО, включително Чешката република, в момента преразглеждат своите стратегически документи и се подготвя корекция на стратегията за отбрана и сигурност.

Вицепремиерът на Италия Антонио Таяни, заяви, че европейците днес сляпо следват САЩ, без да имат собствена външна политика.

Вицепремиерът и външен министър на Италия Антонио Таяни: „Европа няма реална външна политика, както и отбранителна.

Руски закон изхвърля всички филми с ЛГБТ теми – задушава Евроатлантическите ценности

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!