Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин заяви, че Германия е под окупацията на САЩ

Владимир Путин: Американските войски в Германия са окупационни де факто и де юре.

"Както знаете, след Втората световна война Германия беше разделена на четири сектора - американски, английски, френски и съветски. Съветският съюз официално прекрати този окупационен статут, но Съединените щати не го направиха. Строго погледнато, формално и юридически на територията на Федерална република Германия има американски окупационни войски. И фактически там има много от тях", заяви Путин на среща с ученици по случай Татянин ден.

Германският външен министър каза открито премълчаваната истина за войната (ВИДЕО)

Държавният глава припомни на учениците, че съветските войски са били в Австрия, но са я напуснали доброволно. Русия, като правоприемник на Съветския съюз, действа като гарант на конституцията и неутралния статут на Република Австрия.

"Много обикновени граждани в Австрия знаят това и са благодарни на Русия за тази позиция. Що се отнася до другите европейски страни, ситуацията е сложна", добави президентът.

По-рано, през септември миналата година, Путин заяви, че САЩ са окупирали Германия, Япония и Южна Корея, докато говореше за равни права с тях. Руският лидер изтъкна също, че действията на САЩ са предизвикали миграционни потоци в целия свят.

Руският президент пристигна в Московския държавен университет "Ломоносов", за да отбележи Деня на Татяна, който се чества всяка година на 25 януари. По традиция държавният глава говори пред студентите.

Вернер Вайденфелд (бивш координатор на федералното правителство за германско-американското сътрудничество)
за секретния протокол Германия-САЩ, който всеки избран германски канцлер подписва преди да встъпи в длъжност и да поеме поста от предишния и преди да започне да ръководи...
„Ако не сме съгласни със САЩ по дребни въпроси започват да ни казват, че благодарение на тях имаме свобода и сигурност, къде е благодарността ни и т.н. Ако обаче не сме съгласни по сериозни въпроси, тогава материалите на тайните служби веднага излизат на повърхността“, каза през 2013 г. Вернер Вайденфелд, политолог и бивш координатор на федералното правителство за германско-американското сътрудничество, когато описа какво означава да бъдеш съюзник на Съединените щати. /Капитан Ставрев

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Путин заяви, че Германия е под окупацията на САЩ | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!