Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Британците намаляват неосновните си разходи: Проучване

Потребителите в Обединеното кралство възнамеряват да намалят ненужните си разходи през тази година на фона на опасенията от задълбочаващата се криза с разходите за живот, показва проучване на консултантската компания KPMG.

Почти две трети от анкетираните 3000 потребители заявиха, че се готвят да намалят разходите си за храна навън, почивки и други стоки, които не са от първа необходимост, поради най-високата инфлация от четиридесет години насам. Семействата са най-загрижени за цените на основни стоки, като например храна, енергия, гориво и разходи за ипотека или наем, казва KPMG.

Една трета от потребителите планират през 2023 г. да купуват по-малко стоки и да прибягват повече до собствени марки и стойностни продукти. Най-често срещаните области за спестяване на дискреционни разходи са храненето навън (46%), следвано от облеклото (42%) и храната за вкъщи (42%).

Потребителите все по-често променят начина си на пазаруване, за да спестят пари, включително преминават към по-евтини търговци на дребно, купуват по-стойностни или промоционални продукти и заменят храненето навън с хранене вкъщи", заяви Линда Елет, ръководител на отдел "Потребителски пазари, търговия на дребно и свободно време" в KPMG.

Проучването подчертава неравномерното въздействие на кризата с разходите за живот върху уязвимите групи потребители и показва, че всеки десети възрастен няма спестявания. От тези, които имат спестявания, 43% са заявили, че ги използват за покриване на основни разходи, а сред домакинствата с ниски доходи този дял достига 80%.

Всеки десети от анкетираните потребители изтъква, че е притеснен за сметките за енергия след април тази година, когато правителството на Обединеното кралство ще намали размера на помощта за семействата, като увеличи горната граница на средните сметки от 2 500 паунда (3 000 долара) на 3 000 паунда (3 600 долара) за обикновено домакинство.

Британия - страната, превърнала се в международно посмешище

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Британците намаляват неосновните си разходи: Проучване | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!