Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Богомил Бонев за Надка–дипломатка и истината, която не изрече за Шенген!

Bogomil Bonev

В празничните дни преди Нова година Надка-дипломатка направи дефиле по телевизорите. Спец по всички въпроси.

И при Цецка беше. На въпрос, явно уговорен между двете предварително, дали падането на визите е бил политически въпрос, тя каза да. Тя била преговаряла за падането на визите. Чудно с кого, след като решението го взимаха вътрешните министри.

Връзката на тази тема е с Шенген. Дипло-матката искаше да рече, че и тогава сме били изпълнили техническите критерии, но, ако не била тя, визите нямало да паднат. Сега било същото.

Каква беше истината тогава: единствената задача на диплото беше да попречи моя милост да получава покани от европейските вътрешни министри. Явно Костич това е искал.

Но тези министри хич не знаеха за поръчката и за дипло-матката. Така през 99-а имах срещи в Испания и Италия. Във външното министерство имаше дърпане на уши. Две страни, които заедно с останалите настояваха да приемем бежанци от Косово. Успях да ги убедя в идеята на Иван Костов, че това е контрапродуктивно. Че, веднъж заселили се, няма връщане и е по-добре да инвестираме да останат по родните си места.

А каква е истината за изпълнението на техническите критерии. Тогава и сега. Това Надка не го знае, за Цветанка да не говорим. Техническите критерии се приемат за изпълнени от вътрешните министри само тогава, когато от това последват някакви видими резултати. Тогава ги имаше, сега ги няма. И това е истинската причина да ни игнорират за Шенген. Инвестирали сме пари, има камери и всичко останало. Но няма никаква промяна от положението преди да похарчим парите. Толкова е просто. Точно затова повдигат въпроса за корупцията. Огромни пари са похарчени залудо, резултати няма.

Това за сведение на всеки политик, който реши да вади аргумента, че сме изпълнили техническите критерии.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!