Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гърми чутовен скандал: Разкриха таен начин за манипулиране от разстояние на машините за гласуване

Когато електронното устройство за гласуване е включено, електронното излъчване може да бъде уловено и обработено умишлено от отдалечено устройство, показват изследвания в специализиран доклад на всички видове гласуване в Нидерландия, който е станал повод за отказа на държавата да ползва устройствата за избори.

От тази уловена или остатъчна радиация може да се получи или извлече информация и по този начин могат да се „подслушват“ електронни устройства.

„Във въпросния доклад са описани всички видове машини за гласуване, всички начини на гласуване, в това число и с хартиени бюлетини и констатацията е, че и при машините, и при хартиените бюлетини могат да стават грешки.

Основната разлика е, че при хартиените бюлетини във всеки един момент може да имаме ръчно броене и контрол, докато при направена дори неволна грешка в софтуера, тя няма как да бъде установена“, коментира пред „Труд” заключенията на експертите от Нидерландия председателят на правната комисия в 48-ото НС Радомир Чолаков.

Идната седмица се очаква депутатите да отхвърлят ветото на президента Румен Радев за смесеното гласуване и в пленарна зала, след като късно в четвъртък това стана в правна комисия.

В доклада от Нидерландия, с който депутатите от правна комисия разполагат, е описано, че при машинното гласуване се регистрира „нечувствителност към грешки и възможност за манипулиране на електронните резултати“.

Въпросът за остатъчната или компрометиращата радиация е развит от гледна точка на извличане на информация от разстояние. „С помощта на модерно оборудване компрометиращото лъчение понякога може да бъде уловено от разстояние десетки метри.

По този начин екраните могат да се гледат на разстояние до десетки и дори стотици метри, без лицето, което работи с екрана, да знае за това“, се казва в изследването от Нидерландия.

И още: Електронното оборудване за гласуване също излъчва електромагнитно излъчване. Тайната на гласуването може да бъде нарушена чрез улавяне на компрометиращо лъчение, излъчвано от оборудването за гласуване. Под „компрометиране“ в този случай се има предвид „разкриване на това какъв глас е подаден от гласоподавателя“.

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Източник/ци: Гърми чутовен скандал: Разкриха таен начин за манипулиране от разстояние на машините за гласуване

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!