Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво става? Фон дер Лайен и Мелони на РУСКАТА "Борис Годунов" в "Ла Скала"

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и италианската премиерка Джорджа Мелони присъстваха на премиерата на операта "Борис Годунов" от Мусоргски в миланската "Ла Скала".

Джорджа Мелони пристигна първа в Ла Скала: За първи съм тук. Сигурна съм, че ще бъде прекрасно ново преживяване. Любопитна съм.

Малко след министър председателя на Италия пристигна и председателката на ЕС Урсула фон дер Лайен, посрещната от президента на провинция Ломбардия Атилио Фонтана и кметът на Милано Джузепе Сала: „На кралската сцена – коментира кметът на Милано – ще има две от седемте най-влиятелни жени в света. Не мисля, че ще говорим за политика, поне се надявам да е така" (препратка към класацията на Forbes).

"Велика вечер и прекрасен ден за Милано"  - каза председателят на Сената Иняцио Ла Руса.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви: "Не трябва да позволяваме на Путин да унищожи тази фантастична страна (Русия) и затова нямам търпение да видя тази опера“ .

Сред гостите беше и президентът Серджо Матарела.

По-рано днес активисти от движението "Последно поколение" заляха със синя боя входа на театъра.

Идеята за тази опера се зароди преди три години, доста преди войната. След руската инвазия през февруари се появиха съмнения, но Ла Скала запази програмата си, въпреки протестите на украинския консул в Милано Андрий Картиш.

На опасенията на дипломата, че това ще се превърне в пропагандна акция в полза на Владимир Путин, директорът на театъра Доминик Майер отговори, пристигайки в театъра: „Не е имало много противоречия освен тези на украински консул. Представяме ви шедьовър на историята на изкуството. Това не означава, че е одобрение на руската политика. Това са различни неща."

В главните роли са руските артисти Илдар Абдразаков, Анна Денисова, Алексей Марков и др. 

Превод: Владислав Наков

ЕК задължава страните членки да признават правата на €атлантическите ценности+! Няма не искам!

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Ултиматум и безпрецедентен външен натиск върху Нинова за приемане на Истанбулската конвенция! Отрязаха Нинова от Социнтерна

Източник/ци: Фон дер Лайен и Мелони гледаха "Борис Годунов" в "Ла Скала" | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!