ЕК задължава страните членки да признават правата на €атлантическите ценности+! Няма не искам!

Инициативата изисква подкрепата на всички страни членки на ЕС, за да влезе в сила

Европейската комисия предложи днес нови регулации, които биха задължили страните членки да признават правата на еднополови родители, получени в друга страна на блока, предаде АФП.

Инициативата, която има за цел да облекчи придвижването на тези семейства, вероятно ще бъде блокирана от десни правителства като тези в Полша и Унгария.

"Искаме да помогнем на всички семейства и деца в трансгранични ситуации. Когато си родител в една държава, значи си родител във всяка държава", написа в Туитър шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Предложението има за цел да създаде "Европейски сертификат за родителство", който подсигури правата, предоставени в една страна, да бъдат признати във всички 27 страни членки.

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Инициативата изисква подкрепата на всички страни членки на ЕС, за да влезе в сила, но има опозиция от консервативни правителства в блока.

В 11 страни от ЕС законово детето не може да има две майки или двама бащи, които да са признати като родители, според доклад на Европейския парламент от миналата година.

"Аз съм лице на кампания за борба с насилие не само над жени."

Страни от ЕС са изправени пред съдебни искове заради отказ да признаят родителски права на еднополови двойки.

Миналата година Съдът на ЕС постанови, че България трябва да издаде документ за самоличност на бебе без гражданство на еднополова двойка, посочена като родители в испанския акт за раждане на бебето. 

Източник БНР

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Източник/ци: ЕК задължава страните членки да признават правата на еднополовите родители

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!