Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радостин Василев: Задават се най-тежките избори. За мен е безспорно ясно... избори се фалшифицират с хартия... вместо с машини?

"Дебатът за фалшификацията на изборите мина съвсем в началото на вчерашното заседание. За мен е безспорно ясно, че опитът показва 12 години назад във времето избори се фалшифицират с хартия. През последните 2-3 избора, когато машините вече са въведени няма нито един доказан случай на злоупотреба с вота на гражданите", това заяви пред БНТ Радостин Василев от ПП.

Петков откачи в паника от парламентарната трибуна, блъска и крещи като загубил бъдещите избори (Видео) – Хартиите са по яки от машините – €$ поговорка

"Гаранцията на машината беше много сериозна до снощи. И тя беше, че може да се направи справка от разписката, която излиза с нейното броене за резултата, който излиза от машинния протокол. След снощи, машината вече е един принтер и секционната избирателна комисия на края на деня брои тези разписки и създава отново хартиен протокол. Няма да има машинен протокол. Това ще създаде огромен хаос. Ще имаме най-тежките избори, които са провеждани някога в България", така Василев коментира решението на НС за връщане на хартиената бюлетина.

"Хубавото е, че остана все пак записът в машината. Ще има памет, но за да се достигне до тази памет, флаш паметта, трябва да се водят дела. Няма желание, от страна на Хартиената коалиция, да се принтира нещо от машината, с което секционната комисия да види изчисленията. И да сравни дали е вярно, това което те са изброили с разписките ", допълни Василев.

"ЦИК ще разполага с флашките от всички секционни комисии, но няма да може да ги предоставя свободно. Снощи Хартиената коалиция, на практика въведе един принтер за принтиране на хартиени бюлетини, чрез електронно гласуване", каза Василев.

"Район "Чужбина" е запазен, при липсса на желание от страна на Хартиената коалиция дори за елементарни насоки в начина на определяне на мандатите. ГЕРБ, ДПС И БСП отказаха да обсъдим възможността, да определим начин на ЦИК, да въведем един елементарен механизъм, по който да се определят мандатите. Сега район "Чужбина" ще го има, той ще функционира, както досега, просто на хартия, няма да има определени мандати за него. На практика, той остава мъртъв" каза още Василев. 

"Най-вероятно ще има преформатиране на мандатите, но това ще стане ясно от решенията на ЦИК. ЦИК продължава да бъде политически орган. Вчера стана нещо много интересно, не беше допусната възможността ПП, "Възраждане" и "Български възход" да имат представители в ЦИК", заяви Василев.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Радостин Василев: Задават се най-тежките избори - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!