Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Инфарктно! Ченгетата се видели в чудо с украинските каналджии, гонката била по-бясна от филм

Над 70 км по АМ "Тракия" е продължила гонката с трафиканти на мигранти. Това стана ясно по време на брифинг на Апелативна прокуратура-Пловдив. 

"В района на 205-и км на АМ "Тракия" е бил забелязан от полицейски служители микробус с полска регистрация. Той не е спрял на "стоп палка" и след продължило над 70 км преследване по магистралата, впоследствие и в населени места, през град Чирпан, където днес е пазарен ден, през централната улица със 140 км. ..., след дългото и продължително преследване, се е стигнало до ПТП, при което няма пострадали.

Двамата украински трафиканти се опитали да избягат, но след продължително преследване са били задържани", съобщи Румен Попов, заместник апелативен прокурор на Апелативна прокуратура–Пловдив.

Гонката с нелегални мигранти се е провела днес по обед край село Ракитница на пътя между Чирпан и Стара Загора. Бус с 23-ма мигранти самокатастрофира при преследване от полицейски автомобили.

По първоначални данни е имало и друг пилотен друг микробус, пълен с мигранти, но той впоследствие е открит празен. 

"След като всеки ден ставаме свидетели на такива преследвания и гонки, можем да си представим пък колко не се залавят. Бих препоръчал вече да се оглеждаме освен за безумните шофьори, които управляват колите си след употреба на алкохол или на наркотици, да се оглеждаме и за трафиканти, които превозват мигранти", добави Попов. 

От думите на районния прокурор на Стара Загора стана ясно, че чужденците са граждани на Сирия и Ирак. Украинските трафиканти, на по 20 години, са задържани след 2 км. преследване. 

Двамата украинци - Р.В., на 20 г., и М.Р., на 20 г., са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да им бъде повдигнато обвинение по горепосочения текст. Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

"Има първоначални данни, че каналджиите са влезели в 2.28 часа на 21 ноември. Няколко дни са пребивавали в София. Въпросният микробус с полска регистрация няколко пъти през последните месеци е влязъл и излязъл от страната", каза още районният прокурор на Стара Загора.

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

В САЩ признаха, че въоръжените сили на Украйна убиват целенасочено мирни жители!

Дълбоката държава в САЩ е виновна за касапницата в Украйна

Източник/ци: Инфарктно! Ченгетата се видели в чудо с украинските каналджии, гонката била по-бясна от филм

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!