Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Зад саботажа в "Северен поток" стои някой, който се стреми да прекъсне връзките между Руската федерация и ЕС

Зад саботажа на „Северен поток“ стои някой, който се стреми да прекъсне връзките между Русия и Европейския съюз и да отслаби последния. Това заяви в сряда руският президент Владимир Путин, говорейки на форума на Руската енергийна седмица, съобщават руски медии.

"Кой стои зад саботажа в "Северен поток"? Очевидно този, който се стреми окончателно да прекъсне връзките между Русия и Европейския съюз, напълно да подкопае и довърши политическата субективност на Европа, да отслаби нейния индустриален потенциал, да превземе пазара", заяви още Путин.

„Облагодетелстваните от експлозията на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2" са разбираеми, това са САЩ и страните с алтернативни пътища за доставки“, каза Путин.

„Бенефициентите вече са ясни: геополитическото значение на останалите газови системи нараства. Те минават през територията на Полша, Ямал - Европа, два потока през територията на Украйна, всички наведнъж Русия построи със собствени пари. И също така САЩ, разбира се, които сега могат да доставят енергийни ресурси на високи цени", коментира Путин.

Германският министър на икономиката Хабек, обвини Съединените щати в

Мистерия! Аварират всички газопроводи към Германия: Открит е теч в ключов руски петролопровод за Германия: Полски оператор

Източник/ци: Путин: Зад саботажа в Северен поток стои някой, който се стреми да прекъсне връзките между Руската федерация и ЕС - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!